NRK Meny
Normal

Brann på storgård i Ringsaker

To personer kom seg uskadet ut da det begynte å brenne i et hus på gården Fuglsang søndre i Ringsaker lørdag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Det var et mindre bolighus på gården som begynte å brenne. To utenlandske gårdsarbeidere, som bodde i huset, kom seg ut uten skader.

– Det var ikke noen dramatikk. De to kom seg ut på egenhånd, sier operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Tom Kristiansen.

De to gårdsarbeiderne snakker verken norsk eller engelsk, så politiet har foreløpig ikke fått vite noe mer om hva som kan ha vært årsaken til brannen.

– Vi har en patrulje på stedet og så vil det bli gjort branntekniske undersøkelser på brannstedet senere, sier Tom Kristiansen.

Store skader

Nå driver brannvesenet med etterslukking. I følge Hamar Arbeiderblad får de to som var i huset ros for å ha forsøkt å slukke brannen selv, ved hjelp av brannslukkingsapparat og en hageslange.

– Huset ble påført store brannskader. Men det var ikke fare for at flere av husene på gården skulle ta fyr, sier operasjonsleder Kristiansen.

Det er en rekke bygninger på gården, som ligger mellom Rudshøgda og Moelv. Huset som brant var et mindre bolighus, som altså ble brukt av arbeidere på gården.