NRK Meny
Normal

Brann i propantank slukket

Brannvesenet har nå fått kontroll på brannen i en propantank på Raufoss Næringspark. 100 personer er så langt evakuert fra området.

Brann i gasstank

Et ambulansehelikopter har kommet til industriparken på Raufoss i forbindelse med brann i en gasstank.

Foto: Arne Sørenes / NRK

– Brannen er nå slukket og vi har kontroll. Om kort tid skal brannvesenet gå inn i bygget for å stoppe eventuelle lekkasjer, sier innsatsleder Pål Gjestvang.

De skal også forsøke å finne årsaken til brannen i propantanken.

Fryktet eksplosjon

Alarmen gikk klokka 09.42 i dag og innsatspersonell rykket da ut til brannstedet. Pål Gjestvang forteller at det var relativt dramatisk i industriparken da de fikk melding om brannen.

– Det var en stor tank, og hvis den hadde eksplodert hadde det vært dramatisk for de ansatte. Heldigvis ser det ut til at evakueringa har gått bra for seg.

100 personer er evakuert fra bygget som ligger nærmest brannen. En person er meldt å være påført brannskader, men de skal ikke være alvorlige.

– Personen ble først sendt til legevakt og deretter videre til sykehus. Jeg vet ikke mer om skadeomfanget, men det skal ikke være alvorlig, sier Gjestvang.

Brann i gasstank Raufoss

100 personer er evakuert i forbindelse med brannen.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

Hvor alvorlig er det med brann i en propantank?

– Dette er alvorlig fordi det på et slikt industriområde er snakk om en stor propantank, sier Kai Lyshaugen.

De ansatte er fortsatt evakuert etter brannen.

– De får ikke komme inn igjen i bygget før brannvesenet gir beskjed om at det er trygt, sier Lyshaugen.

nrk.no/ho følger saken

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS
 • Stadig færre gardsbruk

  Siden 1999 er to av fem gårdsbruk blitt lagt ned og 5 prosent av matjorda vår gått ut av drift, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det har blant annet vært en klar nedgang i antall gårdsbruk langs svenskegrensa i Hedmark.

 • Senter konkurs

  Romanifolkets/taternes senter i Kongsvinger er konkurs. Senteret begjærte selv oppbud, forteller advokat Geir Langhelle, som er oppnevnt som bostyrer, til Glåmdalen. Gjelda er anslått til å være på omkring en halv million kroner, men dette er uavklart.