NRK Meny
Normal

Brann i propantank slukket

Brannvesenet har nå fått kontroll på brannen i en propantank på Raufoss Næringspark. 100 personer er så langt evakuert fra området.

Brann i gasstank

Et ambulansehelikopter har kommet til industriparken på Raufoss i forbindelse med brann i en gasstank.

Foto: Arne Sørenes / NRK

– Brannen er nå slukket og vi har kontroll. Om kort tid skal brannvesenet gå inn i bygget for å stoppe eventuelle lekkasjer, sier innsatsleder Pål Gjestvang.

De skal også forsøke å finne årsaken til brannen i propantanken.

Fryktet eksplosjon

Alarmen gikk klokka 09.42 i dag og innsatspersonell rykket da ut til brannstedet. Pål Gjestvang forteller at det var relativt dramatisk i industriparken da de fikk melding om brannen.

– Det var en stor tank, og hvis den hadde eksplodert hadde det vært dramatisk for de ansatte. Heldigvis ser det ut til at evakueringa har gått bra for seg.

100 personer er evakuert fra bygget som ligger nærmest brannen. En person er meldt å være påført brannskader, men de skal ikke være alvorlige.

– Personen ble først sendt til legevakt og deretter videre til sykehus. Jeg vet ikke mer om skadeomfanget, men det skal ikke være alvorlig, sier Gjestvang.

Brann i gasstank Raufoss

100 personer er evakuert i forbindelse med brannen.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

Hvor alvorlig er det med brann i en propantank?

– Dette er alvorlig fordi det på et slikt industriområde er snakk om en stor propantank, sier Kai Lyshaugen.

De ansatte er fortsatt evakuert etter brannen.

– De får ikke komme inn igjen i bygget før brannvesenet gir beskjed om at det er trygt, sier Lyshaugen.

nrk.no/ho følger saken

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.