NRK Meny
Normal

Brann i propantank slukket

Brannvesenet har nå fått kontroll på brannen i en propantank på Raufoss Næringspark. 100 personer er så langt evakuert fra området.

Brann i gasstank

Et ambulansehelikopter har kommet til industriparken på Raufoss i forbindelse med brann i en gasstank.

Foto: Arne Sørenes / NRK

– Brannen er nå slukket og vi har kontroll. Om kort tid skal brannvesenet gå inn i bygget for å stoppe eventuelle lekkasjer, sier innsatsleder Pål Gjestvang.

De skal også forsøke å finne årsaken til brannen i propantanken.

Fryktet eksplosjon

Alarmen gikk klokka 09.42 i dag og innsatspersonell rykket da ut til brannstedet. Pål Gjestvang forteller at det var relativt dramatisk i industriparken da de fikk melding om brannen.

– Det var en stor tank, og hvis den hadde eksplodert hadde det vært dramatisk for de ansatte. Heldigvis ser det ut til at evakueringa har gått bra for seg.

100 personer er evakuert fra bygget som ligger nærmest brannen. En person er meldt å være påført brannskader, men de skal ikke være alvorlige.

– Personen ble først sendt til legevakt og deretter videre til sykehus. Jeg vet ikke mer om skadeomfanget, men det skal ikke være alvorlig, sier Gjestvang.

Brann i gasstank Raufoss

100 personer er evakuert i forbindelse med brannen.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

Hvor alvorlig er det med brann i en propantank?

– Dette er alvorlig fordi det på et slikt industriområde er snakk om en stor propantank, sier Kai Lyshaugen.

De ansatte er fortsatt evakuert etter brannen.

– De får ikke komme inn igjen i bygget før brannvesenet gir beskjed om at det er trygt, sier Lyshaugen.

nrk.no/ho følger saken

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.