NRK Meny
Normal

Brann i helsesenter på Hadeland

Brandbu Helsesenter i Gran fikk store skader etter en brann lørdag kveld, og vil ikke bli gjenåpnet før det er gått flere måneder.

Ingen kom til skade under brannen, som trolig startet på loftet.

Senteret prøver nå å skaffe alternative lokaler, blant annet på Jaren legesenter og Skogskolen.

Flere pasienter får nå enten avlyst eller omgjort sine timeavtaler på grunn av brannen.

Startet på loftet

- Det gjenstår nå etterforskning, men vi tror at brannen startet på loftet, der det er et ventilasjonsanlegg, sier lege Bente Gauslaa. - Det er store brann- og vannskader, og vi vet ikke nøyaktig hvor lang tid det vil ta før gjenoppbyggingen er ferdig. Men det vil helt sikkert ta flere måneder før senteret kan komme i vanlig drift igjen.

Ringer rundt til pasienter

- Vi ringer nå rundt til pasienter for å forklare situasjonen og gjøre det beste ut av det. Telefonen er også ute av drift, så hvis det er noen som trenger øyeblikkelig hjelp, må de enten ringe legevakten eller et annet legesenter.

Midlertidige lokaler

- Vi har kontakt med Skogskolen for om mulig å kunne bruke noen lokaler der, det samme gjelder Jaren helsesenter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.