NRK Meny
Normal

Brandt-pris til Stor-Elvdal

Stor-Elvdal Ungdomsskole er tildelt den prestisjetunge Willy Brandt-prisen for 2006.

Tidl. forbundskansler Willy Brandt (1913-1992)
Foto: Det norske samlaget

 

Prisen deles ut til personer eller institusjoner som gjør en spesiell innsats for å styrke tysk-norske forbindelser. Skolen har siden 2001 hatt elevutveksling med en tysk skole.

 

Horst Tappert fra "Derrick" er blant dem som tidligere har fått Willy Brandt-prisen.
Foto: Scanpix

Tidligere prisvinnere er blant andre skuespiller Horst Tappert fra TV-serien "Derrick", artist Wenche Myhre og forfatter Jostein Gaarder.

Vennskapsbånd

Siden 2001 har 35 elever fra ungdomsskolen hospitert ved Herzog Johan Gymnasium i Simmern Hunsrück. Omtrent det samme antall tyske elever har vært i Koppang. Dette har etterhvert ført il vennskapsbånd mellom vertsfamilier og diverse feriebesøk.

 

Anbjør Svenkerud
Foto: Stor-Elvdal kommunes nettside/Gammelstu.no

 

Ildsjel

Anbjør Svenkerud er en av ildsjelene bak prosjektet. Hun sier til kommunens nettside at hun er både overrasket og glad over æresbevisningen.

Til Berlin

Selve prisutdelingen foregår i Berlin i oktober og dit er to lærere og fire elever invitert.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • OL-vinner Robert er hjemme

    OL-vinner Robert Johansson kom hjem til Lillehammer i kveld. Han ble møtt av familie og venner på Lillehammer stasjon. Johansson har tatt ett gull og to bronsjemedaljer under lekene i Sør-Korea.

    Robert kom hjem til Lillehamer i kveld
    Foto: Terje Gording Hong / NRK
  • Mistet lappen på riksveg 4

    En bilfører har fått beslaglagt førerkortet etter at vedkommende kjørte på feil side av en midtdeler på riksveg 4 i Hunndalen. I baksetet satt det tre barn usikret, opplyser politiet på Twitter.