NRK Meny
Normal

Bråkmakerne får bli

Asylsøkerne som kom til Haslemoen i Våler fra ventemottaket i Lier i Drammen, får bli.

Video Beboere frykter liv skal gå tapt

Asylsøkerne fra Lier som kom til Haslemoen etter opprøret i Lier, blir ikke flyttet, slik det ble framsatt krav om. I stedet skal bemanningen økes betydelig og vaktholdet styrkes. Det har UDI bestemt i dag.

Selskapet Hero som driver mottaket ville flytte asylsøkerne fra Lier etter bråket og uroen de siste dagene.

Styrker bemanningen

Omlag 60 asylsøkere som venter på å bli sendt ut av landet, ble flyttet til Haslemoen etter opprøret og brannen på mottaket i Lier.

Siden de kom, har det vært uro og bråk på Haslemoen , og mange av beboerne føler seg utrygge.

Haslemoen asylmottak

Bemanningen og vaktholdet ved asylmottaket på Haslemoen blir styrket.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

- Vi vil øke bemanningen betydelig, og kommer også til å øke vaktholdet. Vi vil også iverksette flere forebyggende tiltak for å løse opp i situasjonen. Blant annet ved å etablere et ambulerende team som skal arbeide mot disse miljøene.

Det sier avdelingsdirektør Per Engan Schei i UDI.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.