NRK Meny
Normal

Bråk på Haslemoen transittmottak

Politiet fikk i kveld flere meldinger om bråk på Haslemoen Transittmottak i Våler i Solør. Bråkmakerne hadde roet seg da politiet ankom mottaket.

Haslemoen transittmottak

Politiet ble tilkalt etter bråk på kantina på Haslemoen transittmottak i Våler.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Ifølge politiet fikk de ved 18.50-tida melding om slagsmål og bråk på mottaket på Haslemoen i Våler.

Knuste tallerkner

Da politiet ankom var det forholdsvis rolig på stedet.

– Det hadde vært bråk, krangling, slåssing og litt knusing av tallerkner, forteller operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Gøran Tømmerholen.

Ifølge mottaksleder Kjell-Åge Moen startet bråket med misforståelser i kantina.

– Det bor mange her så dette er slik som skjer. Det var ikke dramatisk. Sjøl om det ikke skjer ofte, så er vi vant med å håndtere situasjoner som dette, sier Moen til NRK.no.

Flyttet til annet mottak

Cirka 65 beboere fra ventemottaket i Lier ble flyttet til Haslemoen i forrige uke etter bråk der. Det var flere dager opprør og bråk, og tre av brakkene ble påtent. Etter dette ble beboerne flyttet til Stange og Haslemoen.

– De som var innblandet i dette var ikke av de nyankomne. Det virker som de har slått seg til ro og trives, ifølge Moen.

Beredskapen på Haslemoen har vært litt ekstra etter at asylsøkerne kom til mottaket på grunn av bråk.

– Vi har en lavere terskel for å ringe politiet enn det vi pleier å ha.

Ifølge politiet ble UDI i kveld kontaktet og de bestemte at en de mest aggressive i kveldens basketak skulle flyttes til et annet mottak.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.