Bråk om «Farmen» – truer med å felle trær over veien

Flere i lokalbefolkningen raser over at en fylkesvei blir stengt for at «Farmen» skal slippe støy.

Anita Madshus

REAGERER PÅ ORDBRUKEN: Anita Madshus (H) synes noe av ordbruken til kritikerne er barnslig.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Fylkesvei 201 er sperret til begynnelsen av oktober for at gården i Grue kommune, som brukes til Farmen-innspillingen, skal virke så idyllisk som mulig. Dermed er det den humpete og støvete fylkesvei 404 som må benyttes i mellomtiden.

Tagget omkjøringsskilt

Dette har ført til sinne hos enkelte. Omkjøringsskiltet er tagget med ordet «Idiot», og nå trues det med å felle trær i veien. Det var Glåmdalen som meldte om saken først.

På kommunen sin Facebook-side krever en mann fra området at kommunen setter ned farten til 40 kilometer i timen på omkjøringsveien. Han hevder at de er en organisert gjeng som kommer til å «ordne opp», hvis ikke kommunen gjør noe.

Facebook

SKJERMDUMP FRA FACEBOOK FRA GRUE KOMMUNE SINE FACEBOOK-SIDE.

Anita Madshus (H) i Grue kommune mener flesteparten i kommunen er positive til at Farmen kommer, og ser hva slags markedsverdi det kan gi for Grue. Problemet er at det er noen få som ødelegger.

– Det er noen få som klarer å skape så mye tull. Jeg skjønner at det er en ulempe og måtte kjøre en omvei, men av og til må man se ulempene opp mot de fordelene det gir. Dette må de tåle rett og slett.

Hva tenker du om trusselen om å felle graner over veien?

– Det er ubeskrivelig barnslig. Det er helt hinsides all fornuft. Det er på ingen måte veien å gå. Jeg tror ikke de kommer til å gjennomføre noe av dette, sier hun.

Venter på regnet

Hun sier de skal få rettet ut omkjøringsveien så fort det kommer et værskifte.

– Vi kan ikke skrape veien akkurat nå på grunn av skogbrannfaren, og vi kan ikke salte, siden saltet binder seg ikke i denne tørken. Jeg vet folk er sure, men vi får ikke gjort noe før det regner, sier Madshus.

NRK har ikke lykkes i å få kontakt med mannen som kom med truslene.