NRK Meny
Normal

Hamar FrP beordret til å velge nytt styre

Mye bråk og stor uenighet i styret til Hamar Frp har ført til at de nå må velge et nytt styre. Det har fylkeslaget i Hedmark bestemt.

Leder i Hedmark Frp, Johan Aas

BEORDRET NYVALG AV STYRE: Leder i Hedmark Frp, Johan Aas, sier fylkesstyret beordret at det må holdes et ekstraordinært årsmøte i Hamar Frp med nyvalg av styret for å skape ro i lokallaget etter stridigheter innad i partiet.

– I Hamar Frp har det vært en del uenigheter, i tillegg til at de har et stort styre. Vi vil at de nå velger et nytt og mindre styre, sier leder i Hedmark Frp, Johan Aas.

Etter en tid med stridigheter innad i Hamar Frp har fylkeslaget bestemt at det er nødvendig å velge et nytt styre for lokallaget.

I kveld blir det derfor holdt et ekstraordinært årsmøte i Hamar Frp.

Klaget på fylkeslagets vedtak

Erling Behrens

KLAGET PÅ VEDTAKET: Leder for Hamar Frp, Erling Behrens, klaget først på vedtaket fra Hedmark Frp, om at lokallaget måtte holde et ekstraordinært årsmøte

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Men leder for lokallaget i Hamar, Erling Behrens, var langt ifra enig i at det var behov for å velge et nytt styre, og klaget på vedtaket fylkeslaget.

– Når et fylkesstyre går inn og påkrever et nytt valg uten å ha en dialog med styret i lokallaget i forkant av vedtaket de kommer med, så er det uheldig, sier Behrens.

Styrelederen legger til at det er årsmøtet som bestemmer hvor mange som skal sitte i styret i Hamar Frp, og ikke Johan Aas.

Men klagen ble avvist. Deretter gikk et enstemmig styre i Hamar Frp allikevel inn for å avholde et ekstraordinært årsmøte hvor et nytt styre skal velges.

– All den uroen vedtaket i fylkesstyret har skapt medførte også at behovet for å ha et ekstraordinært årsmøte ble større, forklarer lokallagslederen.

Uenighet om eiendomsskatt og cannabis

Fylkesleder Johan Aas vil ikke gå nærmere inn på hva det er som har skapt så store uenigheter i lokallaget i Hamar at det bør velges et nytt styre, annet enn at det har vært en del uro rundt sak og personer.

Men Erling Behrens i Hamar Frp trekker frem spesielt to saker som har vært årsak til stridighetene i lokallaget.

– Vi har vært uenige i forhold til eiendomsskatten. Saken om legalisering av hasj og cannabis har også skapt litt utro. Selv om denne saken ble frontet av ungdomslaget FpU, så har det også hatt sin innvirkning på oss i Frp, forklarer Behrens.

Håper nyvalg kan skape ro

I kveld skal det altså avgjøres om Behrens får fornyet tillit og på nytt blir gjenvalgt som leder av lokallaget.

– Om årsmøtet ønsker meg videre som leder er det positivt. Hvis ikke skal vi håndtere det på en god måte, forsikrer Behrens.

Fylkesleder Johan Aas håper først og fremst at det ekstraordinære årsmøte vil være med på å skape arbeidsro i Hamar Frp.

– Vi håper det nå vil bli ro i lokallaget slik at de kan jobbe mot det som er den viktigste oppgaven framover, nemlig kommunevalget i 2015.