Bingo-bønder vant mer jord

I dag var Brede Svenneby Vålers blideste bingo-bonde. Han var en av sju bønder som vant loddtrekningen om kommunens fineste tilleggsjord.

Bonde Brede Svenneby vant tillegsjord
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Det var bingokuler som avgjorde hvem som får leie den mest attraktive jordbruksjorda i Våler i ti år framover. 54 bønder var med i trekningen i kommunestyresalen i Våler torsdag ettermiddag. Sju av dem skulle dele nær 1300 mål jord   

Tilleggsjord på Haslemoen
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Jorda tilhørte tidligere Forsvaret. Men da Våler kommune kjøpte Haslemoen militærleir, bestemte de seg for å lodde ut parsellene til bønder i kommunen i stedet for å legge den ut på anbud. Dermed fikk alle sjansen, store som små.

Veldig fornøyd

Bonde Brede Svenneby var en av de heldige. Da bingogeneral og lokalpolitiker  Jan Sagen trakk kula  med Svennebys  nummer opp av den gamle bingomaskinen til Våler Hjerte- og lungeforening, vant Svenneby en av teigene.

Og ikke nok med det. Han vant den som ligger nærmest gården hans.

- Jeg er veldig fornøyd. Dette gjør det mulig for meg å drive videre framover som bonde, sa den blide bingo-bonden.

Kaker og alvor

 

Alvor under bingo-trekning av Våler-jord
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Men bare sju av 54 vant. Derfor var det ikke alle som var like begeistret over kommunens bingo-show med tilhørende kaffe og kaker.

- Det hadde holdt med en enkel trekning, sa bonde Kjetil Ruud fra Braskereidfoss. Han vant ingen parsell. Da siste teig ble trukket ble han reserve.

- Det var nesten. Akkurat som i lotto. Men det er greit, sa Ruud.

Leieavtalen gjelder i 10 år. Da kan det være Ruuds tur til å bli bingo-bonde.