NRK Meny
Normal

Bønder har "ikke tid" - dyra lider

Dyrevernnemnda i Ringebu og Øyer frykter at samfunnsutviklingen og tidspress fører til dårligere dyrehold.

Leder i nemnda, Gunnar Bergum, peker på at det er stadig flere tilfeller der de må slå ned på manglende tilsyn og stell.

- Vi merker at melkebøndene ikke driver med dette på heltid, det er for lite arbeidskraft og det går utover renholdet, sier Bergum.

- Før i tida tok folk seg tid til dyrestell. Nå er det tidspress og økonomisk press. Samfunnsutviklingen har ikke vært til fordel for dyrestellet.

- Vi ser at dyra blir stadig mindre "sosialisert", de blir vanskeligere å ha med å gjøre. For oss som er engasjert i dyrevern, er dette svært frustrerende, sier Bergum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Spennende i Håkons Hall

  Det er 2–2 i eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall etter rundt halvspilt kamp. Stemningen er spent og høylytt blant de 10.000 publikummerne.

  Eliteseriekamp mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall
  Foto: Karianne Stordal / NRK
 • Publikumsrekord på hockeyfest

  Folk strømmer til for å se lokaloppgjøret mellom Lillehammer og Storhamar i eliteserien i ishockey i kveld. Håkons Hall er for anledningen islagt og 10.000 publikummere skal på kampen når Lillehammer Ishockeyklubb feirer 60 år.

  Folk strømmer til Hockey Classic
  Foto: Karianne Stordal / NRK
 • Sølv til Eide på sprinten

  Mari Eide tok sølv i NM i sprint på Beitostølen lørdag. Rekruttlandslagsløperen fra Øystre Slidre, som går på hjemmebane denne helgen, hadde kun regjerende olympisk mester Maiken Caspersen Falla foran seg på resultatlista på den klassiske sprinten.