NRK Meny
Normal

Bondeorganisasjoner anmelder trusler på Facebook

Bondelaget og Bonde- og Småbrukarlaget i Hedmark har anmeldt en person de mener har kommet med truende ytringer mot jegere og bønder på Facebook.

Skjermdump fra Facebook

Kommentaren som bondelagene har anmeldt er skrevet om noe. Ytringen ble skrevet på Hamar Arbeiderblad sin Facebook-side.

Foto: Skjermdump/Facebook

Det var i forbindelse med at Hamar Arbeiderblad la ut en lenke på Facebook til en nettsak de hadde laget om ulv som hadde tatt sau at ytringene kom.

Det var også h-a.no som først skrev om anmeldelsen.

« ... jakter ulvemordere..»

En person skrev i kommentarfeltet til saken: «Vi jakter ulvemordere i Stange til helga og vi skyter på alt vi ser som ser ut som bønder og mordere». Kommentaren som nå ligger i kommentarfeltet er skrevet om.

Hedmark Bondelag og Hedmark Bonde og Småbrukarlag mener utsagnet er krenkende og har valgt å anmelde ytringene.

– Her kommer det en direkte trussel både mot jegerne i Stange som er satt på jobben med å ta ut en ulv som det er gitt en lovlig fellingstillatelse på og til bønder generelt.

– Grov

Bondeorganisasjonene mener det er viktig av allmennpreventive hensyn å klargjøre hva som kan aksepteres av ytringer i det offentlige rom gjennom åpne nettfora.

– Den var så grov at vi kunne ikke sitte rolig å se på den. Rovdyrdebatten er het, og vi har stor takhøyde for hva slags ytringer som er på den saken, men denne ytringen synes vi var så spesiell og så grov at vi har valgt å anmelde saken, og se hva politiet ønsker å gjøre med det.

Anmeldelsen ble levert den 8. juli. Hamar Arbeiderblad har prøvd å kontakte personen som kom med ytringene uten å ha lykkes.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK