NRK Meny
Normal

Boligrådgiver var ikke inhabil

Advokat Werner Forr Nystuen, som er distriktsleder for Huseiernes Landsforbund i Oppland og aktiv eiendomsutbygger i Lillehammer-området, har full tillit fra styret i Huseiernes Landsforbund.

Advokatkontoret til Nystuen

Styreleder i Huseiernes Landsforbund, Andreas S. Christensen, sier advokat Werner Forr Nygård har forbundet fulle tillit dom distriktsleder i Oppland.

Foto: Geir Røed / NRK

Den 5. mars publiserte NRK Hedmark og Oppland en artikkel hvor advokat Werner Forr Nystuen fikk kritikk fra egne medlemmer i Huseiernes Landsforbund, fordi han er en aktiv eiendomsutbygger i Lillehammer-området.

Werner Forr Nystuen er blant annet involvert i boligprosjektet Ersgaard i Lillehammer. Der valgte det ene boligsameiet, som er medlemmer av Huseiernes landsforbund, å bruke andre advokater.

– Vi ville jo ha møtt distriktslederen til Huseiernes landsforbund på begge sider av bordet, siden han også er en av utbyggerne, sa Else Marie Røkholt, styreleder i sameiet.

Ingen interessekonflikt

Lederen for juridisk avdeling i Huseiernes Landsforbund uttalte i artikkelen at dette kunne være i strid med Forr Nystuens avtale som distriktsleder i forbundet, fordi advokaten fort kunne komme opp i en interessekonflikt.

Men etter at forbundet har sett nærmere på saken, skriver styreleder Andreas S. Christensen i Huseiernes Landsforbund i en pressemelding at Nystuens øvrige verv eller interesser ikke er i strid med de gjeldende avtalene han har med forbundet.

– Nystuen har vår fulle tillit

Christensen sier styret har vurdert saken grundig, og konkludert med at Nystuen har forbundets fulle tillit.

– Advokat Werner Forr Nystuen har vært vår distriktsleder i Oppland Sør i over 25 år. Han har i disse årene gjort en meget god jobb for medlemmene og forbundet. Våre distriktsledere har vervene som deltidsoppdrag og har tillatelse til også å ha andre verv og interesser, skriver styrelederen i pressemeldingen.

I følge Christensen opplever Huseiernes Landsforbund sjelden habilitetskonflikter, og i slike situasjoner tilbyr de medlemmene tilsvarende juridisk bistand fra annen advokat eller juridisk avdeling sentralt.

Forbundet er opptatt av at de aktuelle medlemmene får god bistand, og de vil følge dette opp framover.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lastebil av veien

    En lastebil har kjørt av vegen på Riksvei 15 cirka 2 kilometer nord for Lalm. Trafikken kan passere forbi stedet.

  • Kongsvinger tapte

    Kongsvinger ishockey tapte 1-4 hjemme mot Sparta i kveld. Hjemmelaget tok ledelsen, men gjestene fra Sarpsborg ble for sterke utover kampen.

  • Beruset mann bortvist

    En beruset mann ble lørdag ettermiddag bortvist fra Lekeland i Hunndalen. Det melder politiet i Innlandet. Det var de ansatte som reagerte på mannen, og politiet ble varslet.