NRK Meny
Normal

Akutt boligmangel for vanskeligstilte etter brann

Lill Anne Christiansen mistet alt hun eide i en brann i Elverum mandag. Nå sliter kommunen med å skaffe henne og andre vanskeligstilte et nytt sted å bo.

Brann i Elverum

Flere personer ble husløse etter brannen på Vestad i Elverum mandag morgen. Huset ble totalskadet

Foto: NRK

Brannen på Vestad i Elverum har gitt akutt boligmangel for vanskeligstilte. Kommunen manglet fra før boliger til de som ikke klarer å skaffe seg det sjøl, situasjonen ble ikke noe bedre etter brannen mandag.

–Ikke nok boliger

– Det er køer på søknad av kommunale boliger. Det er flere årsaker til det, og køen

Brann i Elverum

Brannen ble oppdaget mandag morgen.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

har vært noe økende, sier leder for boligkontoret, Einar Sagbakken.

Høye priser på boligmarkedet i Elverum kombinert med skepsis til å leie ut til NAV-brukere er en av årsakene til at kommunen nå har svært få leiligheter å tilby. I bygningen som brant på mandag leide kommunen fire leiligheter.

Egentlig var også det en nødløsning siden bygget skulle rives og kommunen manglet boliger til vanskeligstilte.

– Vi merker at det har blitt vanskeligere å få plassert personer som har stønader fra NAV i private prosjekter, sier Sagbakken.

SE VIDEO: Boligmangel etter storbrann – mistet alt de eide:

Video Boligmangel etter brann

Reporter Anne Kari Løberg/foto Bjørn Opsahl

Vil kjøpe og leie flere boliger

Lill Anne Christiansen mistet alt i brannen, og ønsker ikke å bo på en campingplass, fordi hun frykter at det blir permanent slik at hun også må bo der til vinteren. Nå håper hun kommunen hjelper henne med en ny bolig.

– Jeg har sittet fast veldig lenge i den situasjonen jeg er i nå, og jeg har sagt at jeg må ha en bolig for å komme meg et steg videre. Jeg har forventning om at jeg får hjelp til å skaffe meg en ny bolig, siden jeg mistet den jeg hadde, sier Lill Anne Christiansen.

Ordføreren i Elverum har lenge visst om problemet. Nå skal kommunen bruke 13 millioner kroner til kjøp eller bygging av boliger neste år.

– Det er fine campinghytter som blir leid ut, men det er jo ikke tenkt på som permanente boligsted for noen, sier ordfører Erik Hanstad.