NRK Meny
Normal

Boasson Hagen blant favorittene

Edvald Boasson Hagen nevnes som en av dem som kan vinne årets Paris-Roubaix – sykkelrittet som har fått tilnavnet «Helvete i nord».

Edvald Boasson Hagen

FAVORITT: Edvald Boasson Hagen fra Rudsbygd i Lillehammer er igjen blant favorittene i et stort ritt. – Han blir bedømt ut fra talentet og ikke resultatene sine, sier teamsjefen hans.

Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix

Søndag starter rittet, der 19 krevende, glatte og farlige brosteinspartier skal tilbakelegges på veien mot målgangen på velodromen i Roubaix.

Ekspertene har igjen plassert lillehamringen Edvald Boasson Hagen i gruppen av potensielle vinnere, ifølge NTB. Det til tross for at 28-åringen så langt har til gode å vinne et av de såkalte «Monumentene» i sykkelsporten.

– Talentet en hemsko

Tyske Rolf Aldag er teamsjef i Team Dimension Data, Boasson Hagens sørafrikanske arbeidsgiver. Han mener nordmannens enorme talent på mange måter har vært en hemsko i jakten en monument-seier.

– Han har alltid blitt bedømt ut fra talentet sitt og ikke nødvendigvis ut fra resultatene sine, sier Aldag til Cyclingnews.

Seiersmulighetene har blitt ødelagt av hans gode navn og rykte.

– Han behandles av konkurrentene som om han skulle ha vunnet både Flandern og Roubaix tre ganger. Folk punktmarkerer ham. Han har aldri kunnet gjøre bruk av en overraskelsestaktikk. Han kan aldri overraske sine rivaler, for de ser alltid på ham som en trussel, sier tyskeren.

Mer i vente

Boasson Hagen tok sin første klassikerseier allerede som 21-åring. Da gikk han til topps i Gent-Wevelgem. Umiddelbart ble han sammenlignet med den belgiske legenden Eddy Merckx.

Team Sky-karrieren avsluttet han i en hjelperytterrolle, men i Team Dimension Data synes Boasson Hagen å være på full fart tilbake mot noe stort. Seieren i Tour of Britain mot slutten av forrige sesong, ble etterfulgt av triumfer i Qatar og Oman på
nyåret.

Nå lover Boasson Hagen at formen er god foran søndagens «Helvete i nord».

– Det gikk bra i starten av sesongen og også mot slutten av fjoråret. Jeg føler at jeg fortsetter på det samme sporet, og jeg tror det er mer i vente, sier 28-åringen til Cyclingnews.

Følg Paris-Roubaix på NRK.no søndag fra 10.50!