NRK Meny
Normal

Andersen i ledelsen

Bjørnar Andersen fra Oslo har tatt over ledelsen i Femund-løpet, etter ei natt der både hunder og førere ble våte på beina.

Femundløpet, før start
Foto: Joar Elgåen / NRK

Da ekvipasjene passerte Langen Gjestegård natt til fredag, var Pete Jansen fra Tufsingdalen i tet. Han ledet med 14 minutter.

Men det holdt ikke lenge. På Femundtunet fredag morgen hadde Bjørnar Andersen fra Oslo overtatt ledelsen. Mens de andre tok seg en hvil, var han første mann som fortsatte den tre døgn lange styrkeprøven.

Veldig bløtt

Pete Jansen, Femundløpet 2006
Foto: Joar Elgåen / NRK

I det meste av terrenget fra løpsstart på Røros torsdag kveld og  fram til Femundtunet var føret bløtt. Det gjorde turen tung både for hunder og førere.

- Vi vasset nesten til knes. Det gjorde at vi måtte ta det rolig. Men føret skal være bedre i fjellet, sier debutanten Ingunn Holøymoen (25) fra Tufsingdalen.

I dag tidlig lå hun på 39. plass, en plass hun delte med mer kjente Lars Monsen. Som debutant innrømmer hun at hun var litt stressa før løpet, men syntes det hadde gått greit da hun kom i gang.

 

Ingunn Holøymoen, Femundløpet 2006
Foto: Joar Elgåen / NRK

- Formen er OK, sier hun,

Tre dager

Da de første hunder og førere ut på morgenkvisten i dag begynte å ankomme Femundtunet, benyttet mange sjansen til en liten hvil før de fortsatte. Her er det også mye taktikk ute og går, blant annet med hvor og når man legger inn sine hvilepauser.

Fredag ettermiddag passerer ekvipasjene Søvollen i Rendalen, og natt til lørdag er de på Tynset, om alt går etter plana. Først søndag kveld er trolig de første i mål.