NRK Meny
Normal

Blir pålagt å bygge flomlys

Nybergsund fotball må bygge et nytt flomlysanlegg til fem millioner kroner innen 1. september i år. Det er klart etter et møte med Norges Fotballforbund i dag.

Nybergsund

Nybergsund-Trysil hadde besøk av Mjøndalen i sesongåpningen. Til høsten må flomlyset stå klart, krever fotballforbundet.

Foto: NRK

Klubben håpet på utsettelse i tre år, men forbundet avviste dette.

Klubblisensansvarlig i fotballforbundet, Rune Nordhaug, sier Nybergsund risikerer bot, poengtap eller i verste fall å miste klubblisensen hvis lysanlegget ikke blir bygd.

Stå ferdig til høsten

– Vi ser for oss at flomlyset står ferdig før høstsesongen starter. Det er en stor jobb for klubben, men det er absolutt løsbart, sier Rune Nordhaug.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Rune Nordhaug og Bjarne Sletten

Rune Nordhaug fra fotballforbundet stiller strenge krav til leder i Nybergsund fotball, Bjarne Sletten (t.h.).

Foto: Joar Elgåen / NRK

Dette var slett ikke nyheten som Nybergsund hadde håpet på fra Norges fotballforbund. På møtet mellom klubben og forbundet i rådhuset i Trysil i formiddag la Nybergsund-leder Bjarne Sletten fram klubbens forslag til handlingsplan for ny stadion.

Nybergsund håper at en ny hjemmearena skal stå ferdig til seriestart i 2013. Derfor håpet de også å kunne få utsettelse av flomlyskravet i de tre sesongene som gjenstår på den gamle banen. Men den gang ei.

Mye arbeid

Lyset må være på plass på Nybergsund stadion innen 1.september i år, mener fotballforbundet. Samme krav gjelder for øvrig alle de andre klubbene i førstedivisjon også.

Sletten er usikker på om de klarer det.

– Det gjenstår å se. Det må mye jobbing til. Her er jo spørsmålet hvor mye drahjelp vi kan få av nærområdet og kommunen. Vi håper de ser verdien av å ha et Trysil-lag i 1. divisjon. Den største utfordringen blir finansieringen, sier Nybergsund-leder Sletten.

Ei prosjektgruppe i Trysil bestående av investorer og idrettsfolk arbeider akkurat nå med planene om et nystadion i Trysilfjellet der Nybergsund kan spille sine hjemmekamper fra mai 2013. Tanken er at det skal spilles fotball om sommeren og brukes til langrenn og skiskyting om vinteren.

Vil ikke utsette flomlys

Fotballforbundet liker planene, men ikke nok til å lempe på flomlyskravet.

– Vi har god tro på og synes det nye anlegget ser bra ut, men å utsette flomlyset med tre år er for lang tid, sier Nordhaug i fotballforbundet.

Det er media, og særlig tv-stasjonene som krever skikkelig lys på toppkampene. Skal kampen tv-overføres holder det ikke med noen få lyskastere.

Derfor er kravet til skikkelig lysanlegg tatt inn i klubblisensen, noe som betyr at det må være på plass for at klubben skal få være med og spille høyt oppe i seriesystemet.