NRK Meny
Normal

Blir nasjonalanlegg

Hafjell alpinanlegg får 30 millioner kroner i spillemidler, og blir nasjonalanlegg for slalåm og storslalåm.

Kulturministeren i Hafjell

BLIR NASJONALANLEGG: Tirsdag var kulturministeren og skipresident, Erik Røste, i Hafjell for å skrive under på kontrakten. I bakgrunnen ordfører i Øyer, Mari Botterud og daglig leder i Hafjell alpinanlegg, Odd Stensrud.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Kulturdepartementet bidrar med 30 millioner kroner for å etablere Hafjell alpinanlegg som nasjonalanlegg for slalåm og storslalåm.

Kontrakten mellom departementet, Øyer kommune, Norges Skiforbund og Hafjell Alpinsenter ble inngått tirsdag. Formålet er å gjøre Hafjell en arena for trening, konkurranser og mesterskap for bredde- og eliteutøvere.

Thorhild Widvey foran bakkene i Hafjell

BETYR MYE: Kulturminister, Thorhild Widvey, mener at Hafjell alpinanlegg betyr mye for rekrutteringen til idretten.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

– Dette betyr utrolig mye. Vi har jo ikke så mange nasjonalanlegg i Norge, men dette er viktig for fremtidens utøvere og de som trener her. Anlegget vil skape grunnlag for videreføring av våre stolte tradisjoner i alpinidretten, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Andre nasjonalanlegg

Med nasjonalanlegget i Hafjell alpinanlegg får alpint sitt andre nasjonalanlegg. Det første er nasjonalanlegget for utfor og super-G i Kvitfjell alpinanlegg. Dermed finnes det nå nasjonalanlegg for alle tradisjonelle alpine grener.

– Vi er svært godt fornøyd med at Hafjell har fått status som nasjonalanlegg. Hafjell blir et tidsmessig anlegg hvor det blir enkelt både å trene og arrangere konkurranser, sier skipresident Erik Røste.

Betyr mye for anlegget

Odd Stensrud i Hafjell alpinanlegg

VIKTIG: Daglig leder i Hafjell alpinanlegg, Odd Stensrud, mener at status som nasjonalanlegg ikke bare er viktig for Hafjell, men også for kommunen og reiselivet.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Daglig leder ved Hafjell alpinanlegg, Odd Stensrud, sier at de har jobbet lenge for å få status som nasjonalanlegg.

– Det vil ha stor betydning for anlegget for både idrettslig aktivitet og oppgradering av Hafjell. Dessuten vil det ikke bare ha stor betydning for oss, men også for Øyer kommune og hele reiselivsnæringen her, sier Stensrud.