NRK Meny

Blir matteeksamen likevel

Høgskolen i Hedmark har bestemt at alle studentene som deltok på eksamen i matematikkforkurset 1. august, skal få tilbud om å avlegge ny prøve. Saken fikk stor oppmerksomhet fordi mange studenter mener oppgavene var for vanskelige. Men årsaken til at eksamen blir arrangert påny, er at to studenter klaget over tekniske problemer med PC'ene de fikk utdelt, og dermed får alle tilbud om fornyet prøve.

Tavle
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stengte mathus

    Politiet er bekymra for at det kan ha foregått salg av narkotika på Mathuset Bakkehaugen i Brumunddal. Ifølge HA er en person tilknytta driften pågrepet og sikta for bruk og besittelse. Mattilsynet har også stengt stedet på grunn av dårlig renhold.

  • Kjørte inn i gjerde

    En bilfører er mistenkt for promillekjøring etter å ha kjørt av vegen og inn i et gjerde i Høyensalgata i Hamar. Føreren ble tatt med for blodprøve og førerkortet er beslaglagt.

  • Ulmebrann i veggen

    Politiet fikk i natt melding om en brann i et hus på Kvam. Det viste seg å være en ulmebrann mellom vedovnen og pipa. Ingen av personene som bor i huset er skadet, men man har foreløpig ikke oversikt over de materielle skadene.