NRK Meny
Normal

Blir asylmottak i Våler

Haslemoen har i dag undertegnet en avtale med Utlendings-direktoratet om asylmottak i Våler. Selv om ordføreren er imot.

Haslemoen
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Avtalen med Haslemoen AS ble undertegnet i dag, om et transittmottak med 300 faste plasser og 100 plasser i reserve.

Viktig for Våler

Styreleder i Haslemoen AS, Anders Michael Lied Heltzen, mener avtalen er viktig for Våler og vil skape arbeidsplasser i kommunen.

- Vi anser dette som en flott måte å kunne kombinere vekst og utvikling i Våler. Og kombinert med å opprette et verdig asylmottak. Det vil også styrke næringslivet i Våler og hele regionen forøvrig. Men sist men ikke minst, vi har også et samfunnsansvar å hjelpe flyktninger i Norge, sier Heltzen.

Vil ikke ha asylsøkere

UDI trenger stadig flere plasser for asylsøkere. Haslemoen AS trengte inntektene fra en leieavtale med UDI, og ønsket seg et mottak, men folk i Våler ville ikke ha asylsøkere til kommunen.

Ordfører i Våler, Kjell Konterud, var en av de første til å skrive under på en kampanje mot å etablere et asylmottak på Haslemoen. På kommunestyret i går var det også et klart flertall mot.

Inne på Haslemoen

Inne på Haslemoen

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Ordføreren viser til det slett ikke var et asylmottak kommunen ønsket seg, da de solgte den nedlagte militærleiren til Haslemoen AS.

- Dette er et dårlig alternativ i forhold til det som var planen, sier Kjell Konterud.

- Den kjøperen som kjøpte bygningsmassen på Haslemoen, skulle utvikle noe innen næringsutvikling og særlig rettet mot trafikk, motor og samfunnssikkerhet, sier Konterud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Solbakken årets talent

    HamKams 17 år gamle Markus Solbakken er kåret til årets talent i 2. divisjon. I dag fikk han utdelt premien på 20.000 kroner og en krystallvase. Markus er sønnen til Ståle Solbakken.

  • Politiet fant sau med kjetting

    Politiet har akkurat funnet en sau med kjetting rundt halsen i Myrvangvegen i Stange. Politiet oppfordrer de som tror de kan ha mistet en slik sau om å ta kontakt på telefon.

  • Raufoss møter Notodden

    Raufoss skal møte Notodden i to kvalikkamper. Notodden ble nummer to i sin 2. divisjonsavdeling. Vinneren av disse kampene skal så spille mot laget som ender på 14. plass i 1. divisjon om den siste plassen i 1. divisjon neste sesong.