NRK Meny
Normal

Bli med inn i Hamar kulturhus

Om få måneder står det nye kulturhuset i Hamar ferdig. Bli med på en omvisning, hør akustikken og få et innblikk i hvordan huset blir.

Ta en titt på hvordan det nye kulturhuset i Hamar blir. Her får du en omvisning med Mocci Ryen som er programansvarlig det nye kulturhuset.

Video: Bli med Mocci Ryen på omvisning i det nye kulturhuset på Hamar.

Det var fortsatt hektisk byggearbeid i kulturhuset da vi var med på enn omvisning i det nye kulturhuset denne uka.

Nå jobber 100 arbeidere på spreng med å slipe gulvene, sette opp himlinger, male og alt annet som må på plass før det mest av bygget står ferdig i månedsskifte oktober/november.

Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus

Kirsten Flagstad-salen begynner å ta form.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Da starter arbeidet med innredningen og fra rundt nyttår tas det 15.000 kvadratmeter store bygget gradvis i bruk. Først kinoen som trolig åpner allerede til jul, og så kommer biblioteket til å åpne på nyåret.

Synger for å vise akustikken

Mocci Ryen blir programansvarlig i det nye kulturhuset og i videoen i toppen av artikkelen tar hun oss med på en omvisning på hennes nye arbeidsplass.

Her kan du for første gang se hvordan det blir i foajeen, biblioteket, øvingsrommene og ikke minst den nye store Kirsten Flagstad-salen som får 450 sitteplasser.

I videoen får du også høre hvordan Mocci Ryen demonstrerer med sang hvor flott akustikk korutøverne får i sitt nye øvingsrom med utsikt over byen og Mjøsa.

– Dyrere enn forutsatt

– Nå begynner bygget å fremstå som det praktbygget og det fyrtårnet i sentrum som vi ønsket, sier en fornøyd prosjektsjef Ole Jonny Eriksen som forteller at tidsplanen de nå jobber ut fra ser ut til å holde.

Men bygget har blitt dyrere enn først antatt. Man begynte med et budsjett på 619 millioner kroner. Nå er prislappen 697 millioner, men Eriksen tror ikke det kommer uventede kostnader nå.

– Det har vært mye for og imot kulturhuset underveis, men nå håper jeg alle begynner å se hvor praktfullt dette bygget blir.

Les også: Mer betongarbeid enn forventet i kulturhuset

Hamar kulturhus

Det nye kulturhuset i Hamar skal stå ferdig på nyåret.

Foto: Knut Røsrud / NRK