Ble plaget på kirkegården

85 år gamle Trygve Midtbø fra Elverum skulle bare vanne blomstene på graven til sin kone. Men den rolige stunden på kirkegården i Elverum ble ikke helt som den pleier å være.

Trygve Midtbø

Trygve Midtbø på 85 år er en av dem som har blitt utsatt for den aggressive roseselgeren.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Plutselig kommer det en pent antrukket mann bort til meg med en rose i hånden. Han gir den til meg og jeg sier tusen takk. Men så, «Penge, penge, penge!» sier han, og begynner å mase på meg.

Det sier Trygve Midtbø på 85 år fra Elverum. Flere og flere har den siste tiden blitt plaget av en aggressiv roseselger på Elverum kirkegård når de skal stelle graven til sine pårørende.

– Fy! Fy! Fy!

Møtet med den pågående roseselgeren skjedde i forrige uke, og i går møtte han mannen på nytt. Nok en gang ble Midtbø tilbudt en rose, men da fikk han nok.

– «Det du driver med nå får du slutte med. Se og kom deg vekk! Fy fy fy!» sa jeg til ham. Han var jo ikke truende, men han var ekkel og freidig. Jeg ble så forbanna.

Flere utsatt for roseselgeren

Kirkegårdsarbeider, Magnar Spidsberg har også pratet med den pågående roseselgeren.

Arild Lande og Magnar Spidsberg

F.v kirkeverge Arild Lande og kirkegårdsarbeider Magnar Spidsberg på Elverum kirkegård.

– Han kom og ga meg en rose. Han viste meg en lapp hvor det sto at foreldrene hans ble drept i en ulykke og at broren hans var invalid. Gi meg penger.

Spidsberg sa det ikke var aktuelt, og sier han synes det var en merkelig fremgangsmåte.

Vil be ham om å gå

– Vi er jo vant med å se roseselgere ved kjøpesenter og i gatene, men på en kirkegård! Det vil vi ikke ha noe av.

Det sier kirkeverge ved Elverum kirkegård, Arild Lande.

– De familiene og pårørende som kommer hit skal få ha tid alene uten å bli forstyrret. Skulle roseselgeren vise seg igjen, vil jeg på en bestemt, men vennlig måte be ham om å forlate kirkegården.

Mens Trygve Midtbø vil gå enda lenger. Han sier han kommer til å jage ham bort – for maken til slett oppførsel har han knapt nok sett i sitt 85-årige liv.

– Å komme på en kirkegård for å selge blomster. Det er så utspekulert dumt og simpelt gjort.