NRK Meny
Normal

Ble overraska med to millioner kroner!

MOELV (NRK): Frivilligsentralene i Hedmark fikk seg en skikkelig overraskelse i dag.

Berit Oline Røhr Hafsal, Inger Amb

JUBEL: Daglig leder ved Frivillighetssentralen på Moelv, Kari Kristiansen (i midten) ble overraska av Berit Røhr Hafsal (t.v.)og Inger Amb (t.h.) fra Gjensidigestiftelsen i dag.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Vi ble veldig glade og overraska. Vi trodde vi bare skulle på et møte med stiftelsen for å fortelle om prosjektet vårt, sier Kari Kristiansen, daglig leder ved Frivilligsentralen på Moelv.

Hun ble derfor svært overraska da de to damene fra Gjensidigestiftelsen plutselig kom med en sjekk på to millioner kroner.

Søkte om eldretiltak

Det er 22 frivilligsentraler i Hedmark. Og tidligere i høst gikk alle sentralene sammen om en søknad til Gjensidigestiftelsen om midler til aktiviteter for eldre.

Frivillighetssentralene i Hedmark har vært flinke til å ta grep der skoen trykker.

Janne Wågenes, områdeleder, Gjensidigestiftelsen

De skrev følgende i sin søknad:

Våre prosjekter vil bidra til forebygging av ensomhet, skape nettverk og sosiale møteplasser. Dette vil gi trygghet og bedre helse. I tillegg er målet å skape engasjement hos eldre. Aktivitetene blir enklere å videreføre når sentralene har fått støtte til innkjøp av utstyr og etablering av aktiviteter. Prosjektene som er vellykkede er enklere å videreføre.
Forhåpentligvis vil det gi økt støtte fra det offentlige og fra organisasjoner til videre drift.

Og i dag fikk de frivillige svar. Klokka 12.00 kom Gjensidigestiftelsen med en stor gavesjekk.

– De er gode på å ta grep

Gjensidigestiftelsen deler hvert år ut rundt 200 millioner kroner til allmennyttige prosjekter innen trygghet og helse.

Janne Andresen Wågenes, områdeleder, Gjensidigestiftelsen

FØRJULSGAVE: Områdeleder i Gjensidigestiftelsen, Janne Wågenes har vært tett på frivillighetssentralene i Hedmark. Hun er imponert over jobben de gjør for eldre.

Foto: Gjensidige

Søknaden fra Hedmark appellerte til de som avgjør hvem pengene skal gå til.

– De har fått til veldig mye og er gode på å ta grep der skoen trykker. Vi håper dette vil gi dem en skikkelig boost, sier områdeleder i Gjensidigestiftelsen, Janne Wågenes.

– Nå skal jeg viderebringe den gode nyheten til de andre som jobber i frivilligsentralene i Hedmark. Jeg er fortsatt helt sjelven, sier Kari Kristiansen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND