Bjørnen i Rendalen skutt

Bjørnen som onsdag ble skadeskutt i Rendalen, er drept av fellingslaget. Folk i området kan nå ferdes fritt.

Bjørn skutt i Rendalen 25. mai 2006
Foto: Geir Olav Slåen

En person fra fellingslaget skøyt bjørnen i skogen ved 12-tiden torsdag, og bjørnen ble fraktet ned til bygda, sier lensmann Mads Undseth i Rendalen til NTB.

Blir sent til obduksjon

Mange hadde møtt opp for å se det store dyret på nært hold. Bjørnen var en toårig, liten hannbjørn. Fellingslaget har opplyst at bjørnen var skadd, men har ikke undersøkt hva slags skader. Bamsen vil etter hvert bli sendt til Trondheim for obduksjon, som ledd i forskning. Ferdselsforbudet som ble igangsatt onsdag kveld, er nå opphevet.

Farlig og løs Bjørnen var løs i øvre del av Rendalen i Hedmark etter at en bonde og saueeier skøyt mot den onsdag morgen.

- Den ble skutt der vi sist hadde spor av den onsdag kveld, ved Haugsetlia, sier Undseth.

Området der bjørnen har oppholdt seg, er ikke i nærheten av bolighus. Folk ble oppfordret til å ikke ferdes der mens bjørnen var der. En skadeskutt bjørn er farlig, sier Undseth.

Etterforskes

Saken etterforskes videre av politiet.

- Vi vil undersøke saken, men det er for tidlig å si om det vil bli noen sak mot bonden, sier Undseth. Bonden skøyt bjørnen i foten da den var i ferd med å gå til angrep på sauene hans. Flere bønder i området er tidligere blitt tiltalt for å ha skutt fredete bjørner.

Letemannskaper fra Statens naturoppsyn med bistand fra rovviltlag og søkehund har lett etter bjørnen. Et politihelikopter bisto i søket onsdag kveld. Fellingslaget avsluttet søket ved mørkets frambrudd, og startet søket igjen i nitida torsdag.