NRK Meny
Normal

Bjørn skutt innenfor gjerdet

Bjørnen hadde kommet seg innenfor rovviltgjerdet i Flendalen i Trysil og tatt minst 15 sauer. Den ble felt etter fire dagers jakt.

Det var det kommunale jaktlaget i Trysil som skjøt bjørnen tirsdag kveld, på østsiden av Storberget i Flendalen.

Det var en hannbjørn på rundt 47 kilo og den var trolig mellom to og tre år gammel.

Innenfor rovviltgjerdet

– Bjørnen har kommet seg innenfor rovviltgjerdet. Mest sannsynlig har det vært strømbrudd på grunn av tordenvær, slik at det ikke var strøm i gjerdet da bjørnen tok seg inn.

Det sier Øyvind Gotehus hos Fylkesmannen i Hedmark til NRK.

Og fordi bjørnen var innenfor gjerdet, ble det gitt fellingstillatelse sist lørdag. Det kommunale jaktlaget har søkt etter bjørnen i fire dager, før de fikk den på skuddhold i går kveld.

– Trysil er egentlig et prioritert område for bjørn, men fordi den var innenfor rovviltgjerdet ble det gitt fellingstillatelse, sier Gotehus.

Solgt

Nå er bjørnen solgt - til en person i Oppland.

– Når en bjørn er felt, blir kjøttet solgt til inntekt for det statlige viltfondet, og da tar vi 130 kroner for kiloen, sier Øyvind Gotehus.

Resten av bjørnen sendes til Norsk Institutt for Naturforskning for analyse.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafostasjon ødelagt i brann

    I Kongsvinger ble en trafostasjon ødelagt i en brann søndag kveld. Trafostasjonen ble helt ødelagt i brannen. og Eidsiva skal i dag undersøke hva som kan være årsaken til brannen.

  • Låve brant ned på Lora

    På Lora på Lesja brant en låve ned til grunnen sent søndag kveld. Det var ingen dyr i bygningen. Det var ingen spredningsfare til andre hus. Brannen ble meldt ved 23-tida søndag kveld.

  • Storhamar tapte – Løke vist ut

    Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.