NRK Meny
Normal

Bjørn skutt i Rendalen

En bjørn ble skutt på Sjølisand i Rendalen sent lørdag kveld.

Bjørn i skogen

Illustrasjonsfoto

Foto: PER LØCHEN / Scanpix

Bjørn ble skutt mens den angrep noen sauer. Det var saueeieren som meldte fra om at det var han som hadde skutt bjørnen. Saueeieren sier til politiet at han skjøt i nødverge.

Sauene sto i en innhegning i nærhet av gården da bjørn angrep

Ung hannbjørn

I følge Erling Martmann i fylkesmannens miljøvernavdeling var det en ung hannbjørn som ble skutt. Den var ikke radiomerket.

Dette er den første bjørnen som er skutt i Hedmark i år. Det har ikke vært sendt ut noen fellingstillatelse på bjørn i området.

Politiet har rutinemessig beslaglagt saueeierens gevær. Det blir også gjort kriminaltekniske undersøkelser i området. Saueieren blir avhørt av politiet i løpet av dagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.