– Denne musikken betyr noe helt spesielt

Bjørn Kåre Odde vil gjerne blande gammel og nytt. Men det er tradisjonsmusikken som ligger hjertet hans nærmest.

Bjørn Kåre Odde, Tonepris-finalist nr 6

Bjørn Kåre Odde er Tonepris-finalist nr. 6.

Foto: Terje Hong / NRK

De fleste i familien til Bjørn Kåre Odde spiller et instrument, og de spiller helst folkemusikk. 23-åringen fra Garmo i Lom forteller at han har spilt fele siden han var bitte liten, og at folkemusikken har vært en naturlig del av oppveksten.

Toneprisen 2013
Bjørn Kåre Odde er Toneprisfinalist nr 6.

Toneprisen, Bjørn Kåre Odde

– Bestefar er en fremdragende felespiller. Han var bestekameraten min da jeg var liten, forteller Bjørn Kåre.

Det er tradisjonsmusikken som betyr mest for meg. Jeg har vokst opp med den og har spilt den sjøl, hele livet. Derfor ligger den musikken i bånn av alt jeg gjør, og i hjertet mitt.

Bjørn Kåre Odde

Blander gammelt og nytt

Bjørn Kåre forteller at han også spiller andre musikksjangre.

– Spesielt har jeg fått øynene opp for tidlig klassisk musikk, barokkmusikk. Jeg prøver å kombinere spillestilen fra folkemusikken med barokken, og gjøre noe spennende ut fra det, sier han.

– Dette kom brått på

Bjørn Kåre er både glad og overrasket over å være en av finalistene i Toneprisen.

– Dette er en smal sjanger, folkemusikk på fele. Og det finnes så mange gode musikere. Men jeg er veldig glad og gleder meg stort til finalen, sier Bjørn Kåre Odde.

Bjørn Kåre sin bror, Mads Erik Odde, er også i Tonepris-finalen.

. Les mer om Toneprisen her

Du er med og bestemmer!

Fra og med fredag 18.10. kan du være med på å bestemme hvem som skal få publikumsprisen. Resultatet av denne avstemningen utgjør også det fjerde jurymedlemmet i selve finalen i Maihaugsalen.

Finalejury 2013

Juryen Toneprisen

Juryen som skal kåre vinneren av Toneprisen 2013 består av Ingrid Olava Brænd Eriksen, Andreas Ljones og Ole Edvard Antonsen (juryformann).

Foto: NRK

De seks finalistene er:

Finalistene i Toneheimprisen 2013
Foto: Privat

Den innledende juryen, som valgte ut finalistene, besto av Vegar Vårdal, Anne-Lill Ree, Rolv Olav Eide, Anna Gudrun Sundstrøm Otervik og Kristin Brynjulvsrud Haug. De fikk høre på kandidatene uten å vite hvem som spilte eller sang på opptaket, og har dermed vurdert de utvalgte finalistene ut fra prestasjonen på innsendte opptak.