NRK Meny
Normal

Bjørn skutt innenfor rovdyrgjerde

Slagbjørnen som har drept sau innenfor det rovviltsikre sauegjerdet i Trysil de siste dagene ble felt av jaktlaget tirsdag.

Bjørn skutt innenfor rovviltgjerde

Denne bjørnen ble skutt i Flendalen i Trysil tirsdag.

Foto: Ole Petter Blestad

Jaktleder Rolf Neby mener at det er den rette bjørnen som nå er skutt:

– Vi tror det, og målene av sporene stemmer. Det er ingenting som tilsier at dette er feil bjørn.

Bjørnen ble skutt rundt klokka 12, etter at en hund hadde tatt los på den.

– Vi dro ut på morgenen og lokaliserte ferske spor. Etterhvert kom hunden i los og vi kom nært innpå bjørnen i tett skog, sier Neby.

Han forteller at folk fra Statens naturoppsyn var med på jakta, og at bjørnen ble skutt i hodet på omtrent 20 meters hold.

Bjørnen veier rundt 200 kilo. Dette er den andre slagbjørnen som blir felt i sommer inne i beiteområdet, som er inngjerdet med et såkalt rovviltsikkert strømgjerde.

Les også:

Rolf Neby og jaktlaget i Trysil er nå glade for at bjørnejakta er over.

– Ja, nå blir det godt med ferie. Det har gått med mye tid og arbeid til dette, så denne bjørnen fortjente vi.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i enebolig slukket

    Brannen i en enebolig i Stange i Hedmark er slukket. Beboer skal ha fått i seg litt røyk, og sjekkes av helsepersonell på stedet, opplyser politiet.

  • Brann i enebolig i Stange

    Det brenner i en vegg i en enebolig i Stange i Hedmark, melder politiet klokken 02.45 natt til lørdag. Det er ingen åpne flammer, men en del røyk. Brannvesenet er i gang med slukking. Ifølge politiet er det ingen personer i huset.

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.