NRK Meny
Normal

Bjørn skutt innenfor rovdyrgjerde

Slagbjørnen som har drept sau innenfor det rovviltsikre sauegjerdet i Trysil de siste dagene ble felt av jaktlaget tirsdag.

Bjørn skutt innenfor rovviltgjerde

Denne bjørnen ble skutt i Flendalen i Trysil tirsdag.

Foto: Ole Petter Blestad

Jaktleder Rolf Neby mener at det er den rette bjørnen som nå er skutt:

– Vi tror det, og målene av sporene stemmer. Det er ingenting som tilsier at dette er feil bjørn.

Bjørnen ble skutt rundt klokka 12, etter at en hund hadde tatt los på den.

– Vi dro ut på morgenen og lokaliserte ferske spor. Etterhvert kom hunden i los og vi kom nært innpå bjørnen i tett skog, sier Neby.

Han forteller at folk fra Statens naturoppsyn var med på jakta, og at bjørnen ble skutt i hodet på omtrent 20 meters hold.

Bjørnen veier rundt 200 kilo. Dette er den andre slagbjørnen som blir felt i sommer inne i beiteområdet, som er inngjerdet med et såkalt rovviltsikkert strømgjerde.

Les også:

Rolf Neby og jaktlaget i Trysil er nå glade for at bjørnejakta er over.

– Ja, nå blir det godt med ferie. Det har gått med mye tid og arbeid til dette, så denne bjørnen fortjente vi.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Gulv i sauefjøs har kollapset

    Et gulv i et sauefjøs i Ringsaker har kollapset. Rundt 60 sauer har falt ned i møkkjelleren. Brannvesenet jobber med å redde ut dyra. Ingen personer har kommet til skade.

  • Badepark i Randsfjorden

    En badepark ute i Randsfjorden er snart fullfinansiert. Parken vil koste 2,4 millioner, men blir gratis å bruke. Planen er at den skal stå ferdig til Randsfjordfestivalen i august, sier Ole Henrik Pedersen i Randsfjordfestivalen.

  • Biffbanden tatt på Gjøvik

    «Biffbanden» som har herjet i Oppland er tatt. TV2-programmet Åsted Norge viste mandag bilder av to menn som stjeler storfekjøtt fra butikker i Øyer, Harpefoss og Fåvang. De skal ha stjålet 90 kilo indrefilet fra fem butikker i Oppland, skriver TV2.no.