NRK Meny
Normal

Her var det -35,6 på gradestokken

Julaften og natt til første juledag har det vært kaldt og stjerneklart i store deler av landet. På Bjorli i Lesja var det kaldest med minus 35,6 grader.

Bjorli

Klokka 08 og 09 ble det målt minus 35,6 grader på Bjorli i Lesja.

Foto: Arvid Torsgard

I Sør-Norge ble det klokka 05 torsdag morgen notert hele 34 kuldegrader på Røros, men Bjorli i Lesja har hatt det kaldest i løpet av natta med minus 35 grader.

– Siste målinger fra Bjorli klokka 08 og 09 viser minus 35,6 grader, så det er kaldest i landet. Det er veldig kaldt, men det er typisk for vinteren når vi har en kald luftmasse og klarvær som nå, sier vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick.

Hvor kaldt var det hos deg? Send oss tips på 03030@nrk.no eller mms 03030.

Fint vær

Klokka 9 hadde Filefjell minus 30 grader, minus 34 i Folldal, og minus 33,1 på Tynset.

– Det er kaldest i lavlandet, og mildere i høyden. Det blir en flott dag, og vil man nyte sola bør man ta seg en tur ut i dag, for 2. juledag blir det mer skyet og trolig lite sol, sier Ager-Wick.

Utover kvelden er det meldt mer skyet. Det vil trolig holde seg kaldt, men det blir ikke kaldere. Det kan komme enkelte snøbyger, mens det på lørdagen meldes om lettere skydekke, og det kan bli kaldere.

Tynset

De er vant med kuldegrader på Tynset. Minus 33,1 grader ingenting sammenlignet med januar 2010 da gradestokken viste minus 42,4 grader.

Foto: Bersvend Salbu

Kaldt i natt

Ifølge Meteorologisk institutt ble det på Tynset notert 31 kalde grader klokka 05. Et par timer senere hadde kvikksølvet krøpet enda lenger ned på gradestokken flere steder.

På Bjorli i Lesja ble det klokka 07 målt minus 34,6 grader og minus 32,7 på Leirflaten i Heidalen.

På samme tidspunkt målte Meteorologisk institutt minus 33,4 i Folldal, minus 32,1 på Tynset og på Drevsjø 28,5 kuldegrader.

Det vil si at av de fire av de fem kaldeste stedene i Norge i løpet av kvelden og natta har vært i Hedmark og Oppland.

Vinter

I Elverum var det «bare» 17 minus klokka 10 med flott solskinn. Ifølge meteorologen vil det bli mer skyet i morgen.

Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND