NRK Meny
Normal

Forstår at man utreder drapsmannen

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal representerer de etterlatte i Øyer-drapssaken. Hun forstår at man nå vil utrede tilregneligheten til 23-åringen som er siktet for drapet.

Geir Lippestad vil få utredet tilregneligheten til sin klient, den drapssiktede i Øyer-saken. Forståelig, sier bistandsadvokat til de etterlatte Nina Braathen Hjortdal.

Mandag ble Kim Andreas Kristiansen varetektsfengslet i fire uker, og med brev- og besøkskontroll de to første ukene, etter et åpent rettsmøte i Gjøvik tingrett. Han er siktet for å ha drept sin eks-stefar Bjarte Hansen, som ble funnet død 14. august i et bål Øyer.

Forsvarer, advokat Geir Lippestad, ønsker nå at Kristiansen blir utredet med tanke på om han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal, sier hun forstår dette:

– Først så må vi få fakta på bordet, og vi må få undersøkt eventuelt om det har vært noe psykisk sykdom inne i bildet. Så får man komme tilbake til videre prosess i straffeutmålingssammenheng når rettssaken kommer opp, sier hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal
 • Kartlegging av fastlegekontor

  Ingen fastlegekontor i Hedmark og Oppland er blant de ti beste i landet, viser kartlegging fra Forbrukerrådet. I Oppland kommer Gran legesenter best ut, mens Tangen legesenter topper i Hedmark. Sjekk ditt eget fastlegekontor på nrk.no

 • Tatt i fartskontroll på Tynset

  En sjåfør ble ilagt forenklet forelegg i en laserkontroll på Aumliveien på Tynset i morges. Høyeste hastighet var 49 kilometer i 30 sone.