NRK Meny
Normal

Klomsæt: – Tiltalte burde vært utredet

GJØVIK TINGRETT (NRK): Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt mener den tiltalte 36-åringen burde vært gjennom en grundig psykiatrisk undersøkelse. – Det ville vært til hans fordel, sier han.

Sigurd Klomsæt

KRITISERER POLITIET: Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt mener den hovedtiltalte etter Dokka-drapet burde ha vært psykiatrisk utredet.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I en og en halv dag i retten har den 36 år gamle hovedtiltalte etter Dokka-drapet forklart seg om hva som skjedde natt til 3. september i fjor. Han har innrømmet å ha drept Nils Olav Bakken, og har i detalj forklart hvordan det har skjedd.

– Dette er en av de verste sakene jeg har vært med på. Det er på mange måter som en ren henrettelse å regne, sier Sigurd Klomsæt.

Han er bistandsadvokat for to slektninger av Bakken og har fulgt 36-åringens forklaring med interesse.

– Han sitter der og sier at han er lei seg og at han skulle ønske det ikke hadde blitt som det ble, men jeg ser ingen anger, sier han.

– Uansvarlig!

Klomsæt var den siste til å spørre ut 36-åringen. Han spurte om forholdet mellom ham og Bakken, om økonomi og om helse. Både Bakkens helse og hans egen. Han fortalte at han gikk gjennom en psykiatrisk observasjon før saken kom opp.

– Ifølge psykiater Terje Tørrissen har du dyssosial personlighetsforstyrrelse, i tillegg til å være svært lite empatisk. Hadde jeg vært din forsvarer ville jeg gått videre med det, sier han.

Enda hardere går han ut mot politiet og med det statsadvokaten, som er ansvarlig for at slike undersøkelser blir gjort.

– Det er etter min mening uansvarlig, sier Klomsæt.

Forsvarer Per Espen Eid

IKKE OVERRASKET; Forsvarer for 36-åringen, Per Espen Eid mener Klomsæt sine utsagn er spill for galleriet.

Foto: Erlend Moe / NRK

– Klomsæt driver med dobbeltkommunikasjon

Forsvareren til 36-åringen, Per Espen Eid, er ikke overrasket over Klomsæt. Han mener han driver med dobbeltkommunikasjon, når han sier en undersøkelse kan virke formildende for hans klient.

– Jeg vet hva jeg driver med. Den prejudisielle observasjonen før rettssaken viser at han ikke trenger det. Det er også slik at en domstol skal vurdere alle opplysninger i en sak, også karaktertrekk som min klient har.

Statsadvokat Thorbjørn Klundsæter ønsker ikke å kommentere utsagnet fra Klomsæt.