NRK Meny
Normal

Birkentrøkk på toget

Det har vært stor pågang på togene i dag fra Oslo til Rena i forbindelse med Birkebeinerrennet i morgen.

Agendatog

NSB har satt opp ekstra busser i tillegg til tog slik at alle Birkebeinere skal komme seg fram i tide til Rena og rennet som går av stabelen i morgen.

Foto: Jens Kyed / NRK

Derfor har NSB satt opp ekstra busser slik at alle deltakerene skal komme seg fram før startskudden går i morgen.

Kom i god tid

- Det lønner seg å stille på stasjonen i god tid før avgang. Det er mange som har med seg masse bagasje og ski naturligvis, sier informasjonssjef i NSB Åge-Christoffer Lundeby.

Og selv om det har vært jevnt over trøkk i hele dag med ivrige og konkurranseinnstilte deltakere er NSB innstilt på fulle tog utover kvelden.

- Det blir nok mye folk på både tog og buss utover ettermiddagen og kvelden i dag, vi har satt ekstra folk på jobb slik at det ikke skal dukke opp noe problemer, sier Lundeby.

NSB har satt opp ekstra busser i tillegg til tog på følgende avganger .

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sofie, Emma, Oliver og Jonas

    Sofie var det mest populære jentenavnet i Hedmark i 2017; det samme som på landsbasis. I Oppland er det Emma som topper navnestatistikken. Det mest populære guttenavnet i Hedmark i fjor var Oliver, mens det var Jonas i Oppland.

  • Flere tusen fortsatt uten strøm

    Til tross for at Eidsiva Energi har alt tilgjengelig mannskap ute, er 3300 uten strøm i Hedmark og Oppland. Det er over 1000 mer enn det var i dag tidlig.

  • Lengre distriktssendinger på TV

    NRK forlenger distriktssendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.