NRK Meny
Normal

Birken vil lære av Tour de France

Birkebeinerrittet vil lære av sykkelrittet Tour de France. På fredag drar en gjeng på studietur til Frankrike.

France Cycling Tour De France

Arrangørene av Birkebeinerrittet håper å kunne lære av Tour de France og Etappe du France.

Foto: Bas Czerwinski / Ap

– Vi skal ned for å se hvordan arrangøren organiserer dette arrangementet, sier leder i Birkebeinerrittet AS, Tone Lien.

Daglig leder for Birkebeinerrittet, Tone Lien

Daglig leder for Birkebeinerrittet, Tone Lien.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Sykkelrittet Tour de France kjenner nok de fleste til. Men arrangørene arrangerer ikke bare touren de står også bak sykkelrittet Etappe du Tour som er et massearrangement som Birkebeinerrittet.

– Vi skal se om vi kan lære noe om logostikken som er rundt arrangementet. De har mål og start på forskjellige steder hver dag. Og så er de veldig store og har mange arrangementer. Vi tror det kan være noe å lære av dette, sier Tone Lien.

Hun sier de spesielt vil se hva som foregår ved start og mål, samt folkelivet.

– Vi vil nok også se endel på sikkerheten rundt arrangementet. Vi drar først og fremst for å lære.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.

  • Listhaug utsatt for heksejakt

    Leder i Hedmark og Oppland høyre, Lise Berger Svenkerud, mener avgåtte justisminister Sylvi Listhaug har blitt utsatt for en heksejakt. På sin facebookside skriver Høyre-lederen hun er glad for at Sylvi Listhaug lover at hun ikke kommer til gå stille i dørene framover.

  • Listhaug går av

    Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.