NRK Meny
Normal

Birken vil ha flere damer

Bare en av åtte deltakere i Birkebeinerittet er kvinner. Nå lanseres et halvritt.

Elitekvinner
Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Og her er kvinnedeltakelsen langt høyere. Rundt halvparten av de påmeldte er kvinner.

Det skriver E24.

Lokke flere

Daglig leder Jo Gunnar Ellevold i Birken AS, håper at rittet på 44 kilometer vil favne bredere og flere. Han viser til at tilsvarende forsøk i Birkebeinerennet har vært vellykket.

– Her er 80 prosent kvinner, og vi har en tanke om at dette også kan være gyldig for sykkel, sier han til nettavisen.

Hittil er det påmeldt 300 til dette rittet, og halvparten er kvinner.

– Minefelt

Ellevold innrømmer at det også er en sjanse å ta å sette i gang med et kortere ritt. Det kan redusere deltakelsen i hovedrittet.

– Det er et lite minefelt, men la meg si det sånn at vi ønsker å ha et tilbud til de aller fleste, så er opp til den enkelte deltaker å finne det arrangementet og distansen som passer best for seg, sier Ellevold til E24.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vedtok Mjøssykehus

    Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.

  • – Bare Mjøsbrua aktuelt

    Nestleder i sykehusstyret Tor Berge går inn for et storsykehus ved Mjøsbrua. Det sa han i styrebehandlingen i ettermiddag. – Utfra en regional helhetsvurdering mener jeg at det bare er lokalisering ved Mjøsbrua som er politisk og praktisk realiserbart, sa Berge. Møtet pågår fortsatt.