NRK Meny
Normal

Birken-seier på hjemmebane

20 år gamle Erik Nordsæter Resell kunne juble på sin egen hjemmebane da han kom først over målstreken i Lillehammer under årets Birkebeinerritt.

Vant Birkebeinerrittet 2017

BIRKEN-VINNER: Erik Nordsæter Resell gliser bredt med seierskransen som viser at ingen klarte å sykle fortere enn ham under årets Birkebeinerritt.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Det ble en solid hjemmeseier under årets Birkebeinerritt. For selv om han er trønder, representerer årets vinner Lillehammer Cykleklubb. Etter å ha sittet på sykkelen i to timer, 28 minutter og 20 sekunder kunne 20-åringen strekke armene i været og motta fortjent hyllest fra hjemmepublikummet.

– Deilig!

– Det var deilig å ta dette i land, sa Nordsæter Resell etter målgang. Han hadde med en lagkamerat fra Uno-X-teamet mot slutten, men var ganske sikker på seier da han nærmet seg mål.

– Da vi begynte å nærme oss "ballett-bakken" så var jeg ganske sikker på at det her skulle jeg klare å ta!

I mål var han 15 sekunder foran italieneren Johnny Cattaneo, mens en annen Lillehammer-rytter, Sigurd Mellemsæter, tok den siste plassen på seierspallen.

Er egentlig landeveissyklist

Han ble nok litt overrasket over seieren sjøl, for sykling i skog og fjell er ikke noe 20-åringen fra Lillehammer driver mye med. Samtidig har han syklet i Birkebeiner-terrenget mer enn de fleste, som tidligere elev ved toppidrettsgymnaset i Lillehammer.

– Jeg har egentlig ikke syklet så mye på terreng, for jeg er egentlig landeveissyklist. Men jeg har syklet litt på terrengsykkelen de siste to ukene. Det var nok, det, for Birken er på en måte landeveisritt på terrengsykkel, sier Nordsæter Resell.

Ingen spesiell taktikk

– Hadde du lagt opp til noen spesiell taktikk på forhånd?

– Nei, det var egentlig bare å se hvordan det ble. Og da vi ble to stykker alene så var det jo ganske greit.

Men selv om det ble seier, til og med på hjemmebane, så blir det ikke store feiringen, røper vinneren:

– Nei, det blir vel å slappe av litt og lade opp til neste landeveisritt, sier Nordsæter Resell, som også kunne glede seg over ny løyperekord.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.