NRK Meny
Normal

Se hvor raskt birken ble fulltegnet

Birkebeinerrennet ble onsdag fulltegnet på 1 minutt og 37 sekunder. Det er ny rekorden, og 16 minutter og 23 sekunder raskere enn i fjor.

Video Birken fulltegnet på 97 sekunder

De ansatte ved Birkebeiner-kontoret ved påmelding til 2011.

De ansatte ved Birkebeiner-kontoret fulgte med på den rekordraske påmeldingen til rennet i 2011. Nå er det ny rekord.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

I fjor ble rennet fulltegnet på 18 minutter. Det var helt til i dag rekordraskt. 1 minutt og 37 sekunder etter at det ble åpnet for påmelding så var de 7000 plassene borte.

4000 på venteliste

Få minutter etter at alle startnummer var revet bort var det nesten 4000 ivrige skiløpere på venteliste.

Arrangørene er lettet over at alt det tekniske virket som det skulle, og de er selvfølgelig glade for populariteten til rennet.

– Dette hadde vi ikke trodd

– Vi var spente på forhånd, og tenkte at det kanskje ville bli ny rekord. Men at det skulle går så fort hadde vi ikke trodd, sier kundeansvarlig for Birkebeinerarrangementene, Randi Bolstad.

Birkebeinerrennet

Birkebeinerrennet 2011.

Foto: Knut Sveen / NRK

Alt håp er ikke ute

Birkebeinerrennet i 2012 arrangeres lørdag 17. mars. I alt 16 000 løpere deltar. I dag var det 7000 plasser som ble lagt ut da noen allerede har sikret seg et startnummer.

Men alt håp for er ikke ute for dem som gjerne vil være med. For dem som har registrert seg i dag må betale innen mandag klokka 12. Dersom det ikke blir gjort får de på venteliste muligheten.

FredagsBirken

Og dersom du etter dette fremdeles ikke har sikret deg plass så er FredagsBirken en ny mulighet i 2012. Traseen her er den samme som til det ordinære Birkebeinerrennet. Påmelding åpner 16. november kl. 0900.

Video Den typiske birkebeiner

Den typiske birkebeiner

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND