NRK Meny
Normal

Bil med fem ungdommer kjørte rett i lyktestolpe

Fem ungdommer satt i en bil i Jevnaker i natt da den i stor fart kjørte inn i en lyktestolpe som knakk. – De hadde flaks som bare ble lettere skadet, ifølge politiet.

Ungdommene ble kjørt til legevakta etter ulykka der ble det konstaterte at tre av dem ble lettere skadet og to av dem kom uskadet fra ulykka.

– De har vært svært heldig. Dette kunne gått mye verre, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Tov Thorsrud.

Stolpe knakk

Politiet fikk melding om ulykka ved 01.30-tida i natt. En bil hadde kjørt inn i en lyktestolpe på E16 ved gamle Randsfjord glassverk i Jevnaker. Bilen hadde så stor fart at lyktestolpen den traff knakk.

– Stolpen knakk på midten, og det ble hengende noen ledninger ned.

I bilen satt fem ungdommer i alderen 17–18 år. Den 18 år gamle sjåføren fikk førerkortet for kort tid siden, men nå ble det beslaglagt av politiet.

– Vi hadde fått klager på kjøringen hans tidligere i natt, samt er det mistanke om at han har kjørt i påvirket tilstand og spor på stedet tyder på høy fart. Derfor beslagla vi førerkortet hans, og han vil bli anmeldt, sier Thorsrud.

Ulykka skjedde i et område med tett bebyggelse.

– Kombinasjonen av alder, stor fart og promille er et risikoprosjekt som vi liker dårlig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • – Meiner han prøvde å køyre på andre

    Politiet fekk melding om ein bilist som bevisst prøvde å køyre på fotgjengarar utanfor Strandtorget. Politiet var på staden i løpet av minutt. Ingen er skadd. Det har vore ein krangel mellom ein bærseljar og sjåføren, som er ein kjenning av politiet.

    Laster Twitter-innhold