Bevegelseshemmede må hentes ned fra Besseggen

Seks bevegelseshemmede trenger bistand til å komme seg ned fra Besseggen. Redningshelikopter ble rekvirert, men måtte snu grunnet dårlig vær.

Laster kart, vennligst vent...

En gruppe på seks bevegelseshemmede personer må hentes ned fra Besseggen etter å ha fått store problemer på turen. Et redningshelikopter er rekvirert og på vei fra Rygge.

Politiet i Gudbrandsdal melder onsdag kveld at seks bevegelseshemmede trenger hjelp for å komme seg ned fra Besseggen.

– Det er snakk om et følge på i alt seksten personer, hvorav seks er bevegelseshemmede med celebral parese og trenger hjelp. De hadde planlagt å bruke tre dager på turen, men har møtt på problemer vest for selve eggen, sier operasjonsleder Arne Gunstad til NRK.

Turen ble for tøff

Han sier at gruppen har gitt uttrykk for at oppgaven og turen ble enda tøffere enn planlagt.

– Det var nok litt mer psykisk og fysisk krevende enn de hadde tatt høyde for, og de ser ingen mulighet til å klare å ta seg ned for egen maskin, sier Gunstad.

Et redningshelikopter ble rekvirert fra Rygge, men måtte snu.

– Vi var i kontakt med Hovedredningssentralen, og et helikopter ble rekvirert fra Rygge. Det ble anslått at helikopteret kunne være der klokken 21.30, men helikopteret måtte snu grunnet dårlig flyvær, sier operasjonslederen.

Bakkemannskaper er parat

Like etter klokken 21.30 sier politiet at Norsk Luftambulanse har sendt et helikopter, som er på vei fra Dombås.

– Hvis heller ikke det helikopteret klarer å ta seg frem, må vi få dem ned med hjelp av bakkemannskaper, vi har varslet Røde Kors, sier operasjonslederen.

Det er en del nedbør og vind i området, og helikopteret måtte snu. Turfølget har sagt de kan overnatte, og det vil bli gjort et nytt forsøk torsdag.

Laster Twitter-innhold

NRK oppdaterer saken.