NRK Meny
Normal

Bevegelseshemmede må hentes ned fra Besseggen

Seks bevegelseshemmede trenger bistand til å komme seg ned fra Besseggen. Redningshelikopter ble rekvirert, men måtte snu grunnet dårlig vær.

Laster kart, vennligst vent...

En gruppe på seks bevegelseshemmede personer må hentes ned fra Besseggen etter å ha fått store problemer på turen. Et redningshelikopter er rekvirert og på vei fra Rygge.

Politiet i Gudbrandsdal melder onsdag kveld at seks bevegelseshemmede trenger hjelp for å komme seg ned fra Besseggen.

– Det er snakk om et følge på i alt seksten personer, hvorav seks er bevegelseshemmede med celebral parese og trenger hjelp. De hadde planlagt å bruke tre dager på turen, men har møtt på problemer vest for selve eggen, sier operasjonsleder Arne Gunstad til NRK.

Turen ble for tøff

Han sier at gruppen har gitt uttrykk for at oppgaven og turen ble enda tøffere enn planlagt.

– Det var nok litt mer psykisk og fysisk krevende enn de hadde tatt høyde for, og de ser ingen mulighet til å klare å ta seg ned for egen maskin, sier Gunstad.

Et redningshelikopter ble rekvirert fra Rygge, men måtte snu.

– Vi var i kontakt med Hovedredningssentralen, og et helikopter ble rekvirert fra Rygge. Det ble anslått at helikopteret kunne være der klokken 21.30, men helikopteret måtte snu grunnet dårlig flyvær, sier operasjonslederen.

Bakkemannskaper er parat

Like etter klokken 21.30 sier politiet at Norsk Luftambulanse har sendt et helikopter, som er på vei fra Dombås.

– Hvis heller ikke det helikopteret klarer å ta seg frem, må vi få dem ned med hjelp av bakkemannskaper, vi har varslet Røde Kors, sier operasjonslederen.

Det er en del nedbør og vind i området, og helikopteret måtte snu. Turfølget har sagt de kan overnatte, og det vil bli gjort et nytt forsøk torsdag.

Laster Twitter-innhold

NRK oppdaterer saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.


 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK