NRK Meny
Normal

Bevæpnet politi tok sovende mann

Beredskapstroppen fra Oslo rykket natt til søndag ut til Stange etter melding om at en mann truet samboeren med hagle. Han sovnet før politiet kom fram.

 

Både mannen i 40-årene og samboeren tilbrakte natta i arresten i politihuset i Hamar inntil de ble edrue. Deretter ble begge to avhørt og løslatt.

Uvennskap i familien

Ifølge politiet er det uvennskap i familien som er bakgrunnen for episoden. Politiet ble varslet både av kvinnen og av en kamerat av mannen like over midnatt. Han skulle ha truet kvinnen med haglgevær, ifølge innringeren.

Beredskapstroppen rykket inn

Beredskapstroppen fra Oslo ble tilkalt, og ved 02.45-tiden ble mannen pågrepet sovende. Både et haglgevær og et luftgevær ble funnet i boligen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.