NRK Meny
Normal

Bestefar dømt for overgrep

En mann i 70-årene fra Gudbrandsdalen er dømt til fire års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot barnebarnet sitt.

Sør-Gudbrandsdal tingrett

Mannen i 70-åra ble dømt for gjentatte overgrep.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Overgrepene pågikk fra jenta var seks til ti år, ifølge dommen.

Fornærmede har forklart at overgrepene skal ha skjedd hjemme i besteforeldrenes hus. I retten forklarte hun at hun mener å huske at det hele begynte etter at foreldrene ble skilt.

Jenta skal også ha forklart at hun plutselig fikk en åpenbaring da hun var 10 år om at det bestefaren gjorde mot henne var galt. Hun fortalte etter hvert alt til en venninne, og deretter til helsesøster på skolen hun gikk på.

Nekter straffskyld

Flertallet, bestående av fagdommeren og den ene meddommeren mener det er bevist ut over en rimelig tvil at det forholdt seg slik fornærmede har forklart.

Mannen må betale jenta en oppreisning på 150.000 kroner.

Han har hele tiden nektet straffskyld. Han har ingen forklaring på hvorfor fornærmede har forklart seg slik hun gjorde i retten, og mener hun ikke kan ha kommet på dette selv.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Flere trafikkuhell

    En bil kjørte i kveld av vegen og i en stolpe i Åsbygda i Stange. Sjåføren ble sendt til legevakt. I Ulnes i Nord-Aurdal skled et vogntog av vegen og ødela gjerder til to eiendommer, melder politiet.