Har kjent den drepte i 30 år: – Han likte å prate med folk

DOKKA: Ola Ødegaard har kjent den drepte i over 30 år. Han hadde aldri trodd Nils Olav Bakken skulle bli utsatt for det han nå har blitt utsatt for.

Har kjent den drepte i 30 år

EN HYGGELIG MANN: Ola Ødegaard har kjent den drepte i 30 år.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Han var en veldig omgjengelig fyr som likte å prate med folk, forteller Ola Ødegaard som tidligere var leder for stiftelsen Rettferd for taperne.

Han er som mange andre på Dokka sjokkert over at 49-åringen ble funnet drept og kraftig forbrent i skogen i Søndre Land.

Går ut med navnet på den drepte

Ble kjent da han var 15 år

Ola Ødegaard og Hans Olav Bakken ble kjent på en litt underlig måte for mange år siden, da den drepte var 15-16 år gammel.

– Hans Olav kjørte moped og kom i skade for å kjøre ned gjerdet på eiendommen min. Det var første gang jeg snakket med han, forteller Ola Ødegaard.

Etter det snakket de ofte med hverandre, og ble godt kjent. Politiet har opplyst at den drepte var rusmisbruker og hadde tilknytning til et rusmiljø i nærmiljøet.

Drapsofferet er lokal mann i slutten av 40-årene

Jeg merka ikke så veldig mye til det. Av og til merka jeg at han var påvirka, men jeg trodde det skyldtes bruk av medisiner siden han hadde en del helseproblemer, sier Ødegaard.

Siden den drepte bodde et stykke unna sentrum, hadde problemer med å gå langt og ikke kjørte bil, fikk han ofte skyss hjem av Ola Ødegaard.

Han hadde mange utfordringer i livet sitt og skjulte nok problemene sine for mange, men vi snakket mye om ting han hadde opplevd, sier Ødegaard.

Aldri drømt om noe slikt

Nyheten om at det var 49 år gamle Nils Olav Bakken som ble funnet drept og kraftig forbrent i et bål i skogen i Søndre Land kom som et sjokk på Ola Ødegaard tirsdag.

– Jeg hadde aldri drømt om at han kunne bli utsatt for noe slikt. Det er trasig for hans pårørende og oss i bygdesamfunnet å miste han på den måten, sier Ola Ødegaard.

Ødegaard håper at politiet snart finner ut hvem som drepte 49-åringen.

Kripos gjorde tirsdag ettermiddag undersøkelser ved den dreptes bopel på Dokka

UNDERSØKER BOLIGEN: Politiet undersøker fortsatt boligen til den drepte.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Lensmann i Søndre Land Ole Bjerke sier de ikke er ferdig med etterforskningen i boligen til den drepte. De vet fortsatt ikke hvor 49-åringen ble drept eller når han døde. Politiet er fortsatt interessert i tips både fra folk som kan ha sett Nils Olav Bakken fra torsdag til lørdag og om noen kan ha sett noe rundt boligen hans i denne perioden.