NRK Meny
Normal

Berglund etter seier: – Alt presset er på Oilers

HAMAR: Storhamar vant 3-0 over Stavanger Oilers foran et ellevilt publikum på Hamar. Nå blir det en sjuende og siste kamp i Stavanger på lørdag som avgjør duellen.

Jacob Berglund

TOMÅLSSCORER: Jacob Berglund jubler etter 2-0-scoringen mot Stavager Oilers. Seieren sikret en syvende og siste NM-semifinale på lørdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Alt presset er på dem nå. Vi har ingenting å tape. Vi skal reise til Stavanger og gjøre en bra kamp. Og forhåpentlegvis skal vi vinne, sier svenske Jacob Berglund som senket Oilers med to mål i tredje periode.

Det har vært uhyre jevnt mellom Storhamar og Stavanger i semifinalene. Men foran kveldens kamp sto det 3-2 i kamper til Stavanger, og Storhamar måtte vinne for ikke å bli slått ut.

Forrykende avslutning

Og det var akkurat det de gjorde. 1. periode forløp uten noen mål, men i 2. periode satte Mikael Zettergren inn 1-0 til Storhamar. Det var stillingen da 2. periode var ferdigspilt.

Så mot slutten av 3. periode, da Stavanger presset som aller verst, satte Jacob Berglund inn først et mål og så ett til. Og stemningen på tribunene i Hamar OL-amfi var ellevill. Stavanger tok ut keeperen og jaget mål mot slutten, men det var Storhamar som scoret.

– Det var deilig å ta ledelsen i kampen. Vi har ligget under i de siste kampene, men i dag var vi sterke, sier Mikael Zettergren.

Hvorfor vinner dere i dag?

– Jeg synes vi har et mye høyere press i dag enn før. Vi har vært for passive i de 2-3 siste kampene. I dag holdt vi oppe presset i hele kampen, fortsetter svensken.

Ishockey publikum

Publikum i Hamar OL-amfi jubler etter at Storhamar har scoret.

Foto: Fra TV2

Og så var det slutt, og Storhamar slo Stavanger Oilers 3-0 i den sjette semifinalekampen.

Storhamar-keeper Oscar Östlund var banens beste og stengte buret da Oilers presset som mest i 3. periode.

– Dette var gøy. Vi kjemper og sliter. Alle ville vinne foran et fantastisk publikum, sier Östlund.

Petter Thoresen

IKKE FORNØYD: Oilers-trener Petter Thoresen skrek forgjeves i den sjette semifinalekampen mot Storhamar.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Avgjøres i Stavanger

Dermed sikret Hamar-laget seg enda en sjanse til å gå videre til finalen i sluttspillet. Det blir endelig avgjort i Stavanger på lørdag, i den sjuende og siste semifinalekampen.

Laget som vinner til slutt, skal møte Lørenskog i finalespillet, etter at de slo ut Vålerenga.

– Noen ganger får du som fortjent. Jeg synes Storhamar var mer agressive enn oss. Vi kom ikke opp mot vårt beste. Vi var best i åtte-ti minutter i tredje periode, da så vi ut som oss selv. Med da var det likevel for sent, sier Oilers-trener Petter Thoresen.