NRK Meny
Normal

Berge valgte å bli i Elverum

Christian Berge blir trener i Elverum ut kontraktstida. Det vil si i ett år til. Lørdag kveld fikk Byåsen nei fra den dyktige og populære treneren.

Christian Berge

Christian Berge syntes det var dårlig timing for ham å dra fra Elverum nå.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix / Scanpix

– Det skjer mye interessant i Elverum nå. Blant annet skal vi ut og spille Champions League-kvalifikasjon neste år, og laget blir også noe yngre enn det var i år, så alt i alt er det veldig motiverende å fortsette en sesong til, forklarer Berge til NRK.

Suksesstreneren hadde frist med å svare Byåsen lørdag, og selv om han er trønder forklarer han at timingen ikke ble helt riktig for ham.

– Vi følte at det ble litt for kort tid til å planlegge framtida i Trondheim hvis vi skulle ha flyttet nå i vår, sier han.

– Vil tilbake

– Christian vil tilbake til Trondheim, spørsmålet er bare om tiden er inne nå, sa leder i Byåsen, Svein O. Berg, til NRK Trøndelag før helga.

Han mener Berge har alle de trenerkvalitetene klubben er ute etter. Berge, som hadde ett år igjen av kontrakten sin med Elverum, kunne kjøpes fri hvis han ønsket det selv.

Men det ønsket den attraktive og ambisiøse treneren ikke, men han legger til at siden familien er fra Trondheim er det naturlig at de ender opp der etterhvert.

– Men foreløpig har vi ikke noe tidsperspektiv på når vi flytter nordover, sier han.

Har oppnådd alt

Christian Berge har nådd sine mål i Elverum med cupmesterskap, seier i sluttspillet og seriemesterskap. Likevel velger han altså å gå kontraktstida ut, noe mange nok ser som et kvalitetsstempel.

Og Berge sier at han ikke vil hvile for lenge på laurbærene fra denne sesongen.

– Vi har oppnådd mye, men har ikke vært i toppen veldig lenge. Så det er interessant å se om vi klarer å befeste den gode posisjonen, sier han.

Elverum ble tidligere i vår seriemestere i håndball for første gang etter å ha slått Haslum 26-23 i Terningen Arena foran 2000 tilskuere.

Nå kan det bli enda flere triumfer for Elverum med Christian Berge.

Elverum-trener Christian Berge blir "overfalt" av sine spillere midt under NRK-intervjuet etter gullet.

Berge 'overfalt' Elverum-gull