NRK Meny
Normal

Ber sjøl om vurdering av habilitet

Nestleder i Gjenopptakelseskommisjonen, Lillehammer-advokat Gunnar K. Hagen, ber om vurdering før behandling av Treholt-saken.

Advokat Gunnar K. Hagen
Foto: Advokatfirmaet Thallaug

Dersom det kommer innvendinger så er det sansynlig at jeg trekker meg sier Hagen.

Tror du det kommer innvendinger?

– Jeg mener jeg ikke er inhabil. Men dersom noen mener det så er det nok. Det skal lite til før vi trer ut, sier Hagen.

Kontor i samme bygg

Årsaken til at spørsmålet om habilitet har kommet opp er at daværende forsvarer for Arne Treholt, Arne Haugestad, i sin tid leide kontor hos Thallaug ANS i Lillehammer. Det skriver GD. Hagen er er en av partnerne i dette advokatfirmaet.

- Jeg hadde ingen befatning med noe av hans arbeid, sier advokat Hagen.

Har sjøl tatt opp saken

Hagen har sjøl tatt opp dette med kommisjonen fordi han mener at alt som kan berøre habilitet bør tas opp på forhånd.

– Jeg synes at dette er ganske fjernt. Men det er svært viktig at kommisjonen får vite om alle slike forhold på forhånd, sier Hagen.

Hagen sier at kommisjonen er særdeles nøye med habiliteten sin i alle spørsmål. Hagen er blant annet fast forsvarer i Høyesterett. Habilitet er tatt opp i Gjenopptakelseskommisjonen og vil bli fremlagt partene over helga.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.