Ber om fire ukers varetekt for Øyer-drapssiktet

Politiet vil be om at 23-åringen som er siktet for drapet på Bjarte Hansen (58) varetektsfengsles i fire uker, med to ukers brev- og besøksforbud.

Olav Sørby om Øyer-drapet

SIKTEDE ØNSKER Å AVGI FORKLARING: Konstituert politimester Olav Sørby sier 23-åringen er samarbeidsvillig og ønsker å forklare seg for politiet.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Siktet Øyer-drapet

HUSKER LITE: Den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen har forklart at han husker lite fra hendelsen

Avhørene av Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for å ha drept sin stefar, Bjarte Hansen (58), fortsatte i dag på politihuset på Lillehammer.

Politiet i Gudbrandsdal er svært sparsommelige med informasjon om hva den siktede 23-åringen har forklart under søndagens avhør. I morgen blir han fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

– Politiet vil be om at siktede varetektsfengsles for fire uker med to ukers brev- og besøksforbud, opplyser konstituert politimester Olav Sørby.

Han ønsker heller ikke å kommentere hva 23-åringen har forklart om Øyer-drapet, annet enn at han ønsker å forklare seg for politiet og er samarbeidsvillig.

Ber om lukket fengslingsmøte

Morgendagens fengslingsmøte er har ennå ikke blitt berammet, men vil mest sannsynlig finne sted på ettermiddagen ifølge Sørby. Han sier politiet vil be om at fengslingsmøtet lukkes for pressen.

– Vi vil be om lukkede dører, men det er det selvfølgelig opp til retten å avgjøre, sier Sørby.

Avisa GD meldte i går at 23-åringen ville motsette seg varetektsfengsling. Sørby vil ikke kommentere hvorvidt den siktede fremdeles vil motsette seg fengsling i retten mandag.

Kripos undersøker bolig

IKKE ERKJENT STRAFFSKYLD: 23-åringen erkjente de fleste forhold i saken under gårsdagens avhør, men han tar ikke på seg skylden for drapet på stefaren.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Husker lite fra hendelsen

Politiet hentet 23-åringen i Nederland på fredag. Siden da har han sittet i forvaring på politihuset på Lillehammer. Kristiansen ga en fri forklaring for politiet i går, og avhørene fortsatte i dag.

– Det eneste jeg kan si om avhørene som har blitt foretatt i dag, er at de har gått bra, sier Sørby.

23-åringens forvarer, Geir Lippestad, var til stede under gårsdagens avhør. Han opplyste at Kristiansen langt på vei erkjenner de faktiske forholdene i saken.

Geir Lippestad

ERKJENNER AT HAN VAR I BOLIGEN: Forvarer Geir Lippestad sier 23-åringen har erkjent at han var til stede i boligen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Ifølge Lippestad husker ikke 23-åringene detaljene rundt selve drapet, annet enn at han var til stede i sokkelleiligheten på Øyer, hvor den siktede og stefaren bodde sammen.

Men 23-åringen erkjenner ikke selve drapet på stefaren.

– Han sier i avhør at han ikke skjønner at noen andre kan ha begått drapet. Han erkjenner at ingen andre var til stede heller, forklarte Lippestad til NRK lørdag.

Lippestad returnerte til Oslo lørdag, og har ikke vært til stede under søndagens avhør.

Venter på obduksjonsrapporten

Politiet i Gudbrandsdal kommer til å holde høyt fokus på saken også i neste uke ifølge den konstituerte politimesteren.

Fremdeles gjenstår flere avhør både av den siktede 23-åringen og av flere vitner i saken.

– Vi venter også på den endelige obduksjonsrapporten. Det gjenstår også noe teknisk etterforskning, sier Sørby.

Levningene av Bjarte Hansen ble funnet i et bål på Hafjell den 14. august.

En 21-år gammel kamerat av den siktede er allerede varetektsfengslet for fire uker, siktet for medvirkning til drap og for å ha avgitt falsk forklaring.

Det ble funnet blodspor i 21-åringens bil. Ifølge VG ble 58-åringen trolig drept i boligen på Øyer med et stikkvåpen. Det er ikke kjent om politiet har beslaglagt drapsvåpenet.

Politiet leter i Sagåa i Øyer

LETTE ETTER GJENSTAND: Politiet søkte med hunder og letemannskaper etter en gjenstand som skal ha tilknytning til drapet i elva Sagåa i forrige uke.

Foto: Lars Erik Skrefsrud