Ber om 10 års forvaring for overgrepstiltalt

GJØVIK TINGRETT (NRK): Gjentakelseserfaren er så stor at aktor ba om forvaring for mannen som har forgrepet seg på et familiemedlem og fem andre mindreårige gjennom flere år.

Overgrepssak Gjøvik tingrett

PÅSTAND: Aktor Thorbjørn Klundseter la ned påstand om ti års forvaring.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Hverken behandling eller straff har vært tilstrekkelige korrektiver til å forebygge dette, sa aktor Thorbjørn Klundseter i retten mandag.

– Det er en overhengende risiko for gjentakelse.

I sin prosedyre la han vekt på at det er stor gjentakelsesfare for nye overgrep.

– Tiltalte har forklart at han er pedofil. Han har seksuell dragning til barn. Dette er etter min mening bekymringsfullt, sa Klundseter.

Erkjenner straffskyld

Mannen i 40 årene fra Vest-Oppland er tiltalt på ti punkter, blant annet for å ha forgrepet seg på familiemedlemmet i perioden 2008 til 2015 i tillegg til fem andre mindreårige jenter. Da mannen ble pågrepet i november 2015 fant politiet over 300 000 bilder som viste overgrep mot barn og nesten 300 filmer.

Han har erkjent straffskyld på alle punktene. Under sin forklaring sa den tiltalte at han i ettertid innså at det han hadde utsatt familiemedlemmet for, var forferdelig.

– Vi ser at bildene han tar, likner på dem som er beslaglagt og betegnet som barneporno, sa aktor.

Bør straffes for voldtekt

Klundseter mener den tiltalte skal straffes for voldtekt mot familiemedlemmet og en annen mindreårig jente, fotografering av totalt seks jenter og besittelse av bilde- og videomateriale som viser overgrep mot barn.

– Slik dette fremstår nå går den tiltalte frem ene og alene for å tilfredsstille seg selv. Han har i sine handlinger ikke levnet de ofrene en tanke, sa Klundseter.