NRK Meny
Normal

Fridde til kjæresten i Birken-løypa

Med en stor plakat i hendene fridde Terje Karlsen til sin syklende kjæreste Bente Kristensen - midt i Birken-løypa!

Fridde under Birken

Terje Karlsen kunne gi sin vordende brud Bente Kristensen et kyss etter frieriet på Lillehammer i dag.

Foto: Reidar Kjæstad

Nå er de forlovet, etter at Bente ropte "ja!" og syklet videre.

Romantikk på hjul

– Selvfølgelig måtte jeg svare ja. Det var så romantisk at jeg bare måtte gi etter, sier en svett, sliten og nyforlovet syklist etter stuntet ved Kvarstad i dag.

Bente forteller at hun var så fokusert på løypa at hun nesten ikke fikk med seg hva Terje drev med på sidelinjen. Men det hadde frieren tatt høyde for, og plakaten med frieriet var derfor 2-3 meter lang.

– Etterpå ble jeg sittende på sykkelen og tenke "hva var det som skjedde?", men da var det for sent å angre, ler Bente.

Ble fridd til under sykkelritt

En glad, sliten og nyforlovet Bente Kristensen etter målgang.

Foto: Reidar Kjæstad

Selvsikker frier

Terje på sin side kunne gått på en durabelig smell om kjæresten ikke hadde svart ja takk til giftemål, men følte seg rimelig sikker på at det skulle gå bra.

– Jeg hadde oddsene på min side, sier han. Paret har to barn sammen, så det er ikke noe tilfeldig bekjentskap det er snakk om.

– Neida, vi vet av hverandre, det går fint, det!

Ingen hevn planlagt

Den vordende bruden måtte pent tråkke videre etter å ha lovet å inngå evig troskap med samboeren, og innrømmer at hun mistet litt fokus. Det kan ha kostet henne noen minutter på sammenlagttiden.

– Ja, jeg tror nok det, sier Bente, men legger snart til at hun ikke planlegger hevn mot Terje når han skal sykle Birken lørdag.

– Det blir vanskelig å overgå dette!

Når bryllupet skal stå, vites foreløpig ikke. Det som er sikkert, er at brudeparet må en tur i dusjen først.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fullbooka på to minuttar

  To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

  Jotunheimen Rundt
  Foto: Jan Christian Jerving / NRK
 • Vil felle Slettås-flokken

  SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.

 • Rekordavtale for Intek

  Intek Engineering på Raufoss har skrevet under sin største ordre noensinne. De skal ifølge Oppland Arbeiderblad bygge alt produksjonsutstyr som Siemens trenger i produksjon av batterier til skipsfart. De vil ikke si hvor mye avtalen er verdt.