NRK Meny

Bendiksenprisen til Highasakite

«Highasakite er et nytt, spennende og innovativt band», mener juryen som i kveld hedret bandet med årets Bendiksenpris.

Highasakite

PRISVINNERE: Highasakite vant årets Bendiksenpris.

Foto: Tonje Thilesen
Journalist

Artikkelen er flere år gammel.

Prisen er oppkalt etter popmusikk-kongen Arne Bendiksen og ble delt ut av artistenes egen bransjeorganisasjon GramArt på Blå i Oslo i kveld.

– En stor ære

– Dette er veldig hyggelig og ikke minst en stor ære. Overraskende å få denne prisen fordi det var mange gode kandidater, sier bandmedlem Øystein Skar fra Vinstra.

Highasakite var nominert til prisen sammen med artistene Gabrielle, Oslo Ess, Bendik Brænne og Frida Ånnevik.

Om prisvinneren sier juryen at årets vinner av Bendiksenprisen har gitt en ny, innovativ og spennende musikk av høy kvalitet.

– Pengene kommer godt med

Bendiksenprisen er på 100.000 kroner og skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. Det er GramArts styre, som selv er artister, som kårer vinneren.

– Pengepremien på 100.000 kroner kommer godt med. Vi jobber med å satse og utvikle oss videre. Vi vil framover satse spesielt i utlandet og det koster penger, sier Skar.

I år har bandet turnert i USA og England, Nederland, Tyskland, Danmark og Sverige, og i sommer venter konserter og festivaler i Hong Kong, Taiwan og Japan, Tyskland, Storbritannia, Danmark, Polen og Norge.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012) og Monica Heldal (2013).

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND