NRK Meny
Normal

Bendiksenprisen til Highasakite

«Highasakite er et nytt, spennende og innovativt band», mener juryen som i kveld hedret bandet med årets Bendiksenpris.

Highasakite

PRISVINNERE: Highasakite vant årets Bendiksenpris.

Foto: Tonje Thilesen

Prisen er oppkalt etter popmusikk-kongen Arne Bendiksen og ble delt ut av artistenes egen bransjeorganisasjon GramArt på Blå i Oslo i kveld.

– En stor ære

– Dette er veldig hyggelig og ikke minst en stor ære. Overraskende å få denne prisen fordi det var mange gode kandidater, sier bandmedlem Øystein Skar fra Vinstra.

Highasakite var nominert til prisen sammen med artistene Gabrielle, Oslo Ess, Bendik Brænne og Frida Ånnevik.

Om prisvinneren sier juryen at årets vinner av Bendiksenprisen har gitt en ny, innovativ og spennende musikk av høy kvalitet.

– Pengene kommer godt med

Bendiksenprisen er på 100.000 kroner og skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. Det er GramArts styre, som selv er artister, som kårer vinneren.

– Pengepremien på 100.000 kroner kommer godt med. Vi jobber med å satse og utvikle oss videre. Vi vil framover satse spesielt i utlandet og det koster penger, sier Skar.

I år har bandet turnert i USA og England, Nederland, Tyskland, Danmark og Sverige, og i sommer venter konserter og festivaler i Hong Kong, Taiwan og Japan, Tyskland, Storbritannia, Danmark, Polen og Norge.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012) og Monica Heldal (2013).

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.