NRK Meny
Normal

Bekymret for fylkesveg 33

– Fylkesveg 33 ved grensa til Oppland er direkte farlig, mener ordføreren i Østre Toten. Nå ber han Akershus om å framskynd utbedringen av vegen.

Seierstad på fv. 33

Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, ber Akershus om å framskynde utbedringen av vegen.

Foto: Torvild Sveen

– Jeg fikk et tips fra en som hadde kjørt på vegen og var bekymra for det han hadde sett omtrent en kilometer fra fylkesgrensa til Oppland. På det smaleste partiet, har autovernet sklidd ut og et provisorisk er satt opp på innsida. Det er bekymringsfullt.

Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, er redd for at det kan skje ulykker på fylkesveg 33, like etter at fylkesgrensa til Akershus er passert.

– Det å tro at man kan vente til 2025–30 før det må gjøres noe på strekningen ... Her må det gjøres noen strakstiltak. Jeg er redd for at det kan skje noe der hvis planlegginga skal ta så lang tid.

Seierstad oppfordrer Akershus fylkeskommune til å se til forskutteringen Oppland fylkeskommune gjorde i forbindelse med en utsatt utbygging i Skjåk. Der ventet fylkeskommunen på bevilgninger fra Statens vegvesen etter at det var gitt støtte.

Seierstad tok mandag turen til stedet, for å se nærmere på hvor alvorlig det kunne være. Med seg hadde han varaordføreren i Gjøvik, Torvild Sveen.

– Ut ifra det jeg har sett, vil jeg og Torvild Sveen sende en bekymringsmelding og be om at denne saken prioriteres opp.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Manuell dirigering på rv. 4 i Jaren

    Det er redusert framkommelighet på rv4, ved avkjøring Sætergutua i Jaren, etter brann i et dekk på en lastebil. Føreren er fraktet til legevakt for sjekk etter å ha fått i seg en del røyk.

  • Kjetil Jansrud nr. 2 i Kitzbühel

    Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk i i super-G i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal vant foran Jansrud med et halvt sekund. Rennet pågår fortsatt, men de beste har kjørt.