NRK Meny
Normal

– Politiet kunne drept ungene mine

En 45-åring fra Engerdal retter beinhard kritikk mot politiets metoder i ulvesaken. – De lot nøkkelen stå igjen i våpenskapet. De kunne drept ungene mine, sa han i retten.

Ulverettsak

Inge Svae-Grotli og Tarjei Istad fra Økokrim måtte tåle beinhard kritikk av politiet fra 45-åringen fra Engerdal.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

45-åringen fra Engerdal er en av de seks tiltalte i ulvesaken som går i Sør-Østerdal tingrett. De er tiltalt for å ha forsøkt å felle ulv i Elverum den 15. februar 2014. 45-åringen er tiltalt for flere brudd på våpenloven, og for å ha forsøkt å skaffe to hunder til den ulovlige jakta.

Arrestasjonen

Mannen fra Engerdal ble pågrepet på arbeidsplassen den 8. april 2014, og han brukte første del av sin forklaring til å gå til beinhard kritikk av politiets håndtering av saken.

De slo til på mannens arbeidsplass.

Han sa i retten at han visste han ikke hadde gjort noe galt, og ble nærmest lettet når det skulle dreie seg om faunakriminalitet.

– Kunne drept ungene mine

Fire politibetjenter fulgte ham hjem. Ifølge 45-åringen visste ikke politiet hva de var ute etter.

De skjønte ikke hva de skulle finne her heller, sa mannen. Han viste de deretter våpenskapet i og med at det skulle dreie seg om faunakriminalitet.

Han ble etter ransakinga kjørt til arresten i Hamar. Etter 15-16 timer på glattcelle kom han hjem.

– De hadde lovet å varsle kona og ungene mine. Det hadde de ikke. Da jeg kom hjem sto nøkkelen de hadde lånt i døra på våpenskapet. Politiet kunne drept kona og ungene mine. Det vil jeg påstå, sa han i retten.

Han beskyldte også politiet for å ha skylda for at bedriften hans gikk over ende.

– Dette må gå til helvete. Det gikk åtte uker før jeg fikk tilbake jobben min, åtte uker før jeg fikk igjen PCen til jobben, sa engerdølen i retten.

Ville trene ulven

Politiet mener at engerdølen prøvde å skaffe til veie hunder til den angivelige jakta. Dette avviste mannen i retten. Det han sa han hadde bidratt til, var forsøk på å trene hunder, og ikke jakt. Han er sjøl lisensjeger på ulv.

– Disse tre ulvene i Elverum var interessante. Hvis de flyttet seg bare en kilometer, så var de i lisensområdet hvor det er lov å jakte ulv. Vi hadde kun interesse av å spore ulv og trene.

Det ble ikke noe av turen til Elverum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bortvist fra oktoberfest i Elverum

    To menn er bortvist fra "Oktoberfesten" i Elverum sentrum sent fredag kveld. Mennene, en i 20-åra og en i 40-åra, ble vist bort på grunn av ufin oppførsel, melder Politiet i Innlandet på Twitter.

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.