Normal

Beboer reddet ut etter husbrann i Gausdal

En beboer reddet seg ut etter at det startet å brenne i en enebolig i Gausdal i natt. Eneboligen er totalskadet etter brannen.

Brann i et bolighus i Auggedalsvegen i Gausdal. Ingen personskader.

STORE SKADER: Eneboligen i Gausdal i Oppland ble totalskadd i brannen natt til onsdag.

Politiet og brannvesen fikk melding om brannen 3.45 i natt og nødetatene rykket ut. Huset ligger i Auggedalsvegen i Vestre Gausdal.

Ifølge operasjonsleder Alf Harald Rosenberg i Gudbrandsdalen politidistrikt stod andre etasjen i huset i full fyr da nødetatene kom fram.

Husbrann i Gausdal

TOTALSKADD: Politi og brannvesen fikk melding om om husbrannen i Auggedalsvegen i Gausdal klokka 0345.

Foto: Alexander Nordby / NRK

De var ei kvinne i huset da brannen startet. Hun skal være i god behold, og er fraktet til Lillehammer. Bolighuset er totalskadd.

Vet ikke årsak

Flere brannbiler og en ambulanse jobbet på stedet onsdag morgen. Brannvesenet vil jobbe utover dagen med slukking og etterslukking.

– Vi vet ikke hvordan brannen oppsto, men da vi kom fram brant det ut av inngangspartiet og det var full fyr i første etasje. Så det var for farlig å gå inn med røykdykkere, sier brannsjef i Lillehammer Knut Birger Bakken.

Ved 0745-tiden var brannvesenets oppgave å holde brannen i sjakk slik at de etter hvert kan komme inn og etterslukke og undersøke nærmere hva som har skjedd.

– Huset er totaltskadd, det kan jeg trygt si, sier Bakken.

Onsdag ved 11.00-tiden satte politiet opp sperrebånd rundt einedommen. Etterforskere skal nå undersøke stedet for om mulig å finne brannårsaken.

Brannsjef i Lillehammer Knut Birger Bakken forteller om husbrannen i Gausdal.

I FULL FYR: Brannsjef Knut Birger Bakken forteller at flammende stod ut av inngangspartiet da brannvesenet kom til huset i Gausdal.

Bilde av utbrent hus i Gausdal

LETER ETTER BRANNÅRSAKEN: Politiet har satt opp sperrebånd rundt det nedbrente huset ved Auggedalsvegen i Gausdal og skal undersøke hva som kan være brannårsaken.

Foto: Alexander Nordby / NRK